ΑΘΗΝΑ
00:07
|
27.04.2024
Η Ουάσινγκτον καλεί τους αντιπάλους να εργαστούν για τη διασφάλιση διαρκούς εκεχειρίας στην Υεμένη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να τηρήσουν πλήρως τη δίμηνη εκεχειρία που επετεύχθη μετά τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Έθνών κάλεσαν τους αντιπάλους της Υεμένης οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την ανακοίνωση του ΟΗΕ για δίμηνη εκεχειρία στη σύγκρουση στην Υεμένη και την αποδοχή των όρων της από τα ενδιαφερόμενα μέρη», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, προσθέτοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Υεμένη, Τιμ Λέντερκινγκ «έχει συμμετάσχει ενεργά στις διπλωματικές προσπάθειες με τα μέρη και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την Υεμένη Χανς Γκρούντμπεργκ για να διευκολύνει αυτό το σημαντικό βήμα».  

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η εκεχειρία «εάν εφαρμοστεί πλήρως, θα σταματήσει τις μάχες και τις επιθέσεις για τουλάχιστον 60 ημέρες και θα διευκολύνει τη ροή αγαθών και ανθρώπων, φέρνοντας την πολυπόθητη ανακούφιση σε εκατομμύρια Υεμενίτες καθώς παρακολουθούν τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού».  

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, ο Χ. Γκρούντμπεργκ δήλωσε ότι τα αντιμαχόμενα μέρη της Υεμένης συμφώνησαν σε μια εκεχειρία δύο μηνών, βάσει της οποίας θα σταματήσουν όλες οι επιθετικές αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες επιχειρήσεις.

Ο Α. Μπλίνκεν κάλεσε όλα τα μέρη «να τηρήσουν πλήρως την εκεχειρία του ΟΗΕ για χάρη του λαού της Υεμένης» και «να αδράξουν αυτή την αποφασιστική στιγμή» για να ανταποκριθούν στο αίτημα των Υεμενιτών για ειρήνη. Την ίδια ώρα, κάλεσε τις δυνάμεις να «στρέψουν τις προσπάθειές τους στη διασφάλιση μιας διαρκούς εκεχειρίας και στη συμμετοχή τους σε μια πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς» υπό την ηγεσία του Γκρούντμπεργκ και «να συμβιβαστούν και να επιλέξουν τον διάλογο έναντι της βίας», προκειμένου να δοθεί ένα «οριστικό τέλος στη σύγκρουση».   

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα