ΑΘΗΝΑ
16:00
|
20.04.2024
Τα δεδομένα συλλέγονται εδώ και χρόνια και διαβιβάζονται στην CIA, την MI6 και τις μυστικές υπηρεσίες της Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ιρλανδικές υπηρεσίες πληροφοριών, παρακολουθούν τους υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στο Δουβλίνο και μεταφέρουν τις πληροφορίες που συλλέγουν σε αντίστοιχες υπηρεσίες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η ιρλανδική εφημερίδα Irish Independent.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η παρακολούθηση γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια, από κτίριο που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της ρωσικής πρεσβείας, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη των συστημάτων υποκλοπής και παρακολούθησης.

Τα δεδομένα από την παρακολούθηση «Ρώσων κατασκόπων που δρουν από τον χώρο της πρεσβείας» από αξιωματικούς της Υπηρεσίας Πληροφοριών για το Έγκλημα και την Ασφάλεια σε συνδυασμό με το «Κόκκινο Τμήμα» της Αντιτρομοκρατικής Ειδικής Μονάδας Ντετέκτιβ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενημερώνονται καθημερινά, και διαβιβάζονται, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, στην αμερικανική CIA , τη βρετανική MI6 και τις υπηρεσίες πληροφοριών της ΕΕ.

Οι αναφορές περιλαμβάνουν μεταγραφές συνομιλιών και επικοινωνιών που είχαν υποκλαπεί, με ιδιαίτερη δυσκολία καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα οι Ρώσοι διπλωμάτες δεν χρησιμοποιούν τηλέφωνα ή το διαδίκτυο για την επικοινωνία με τη χώρα τους, αλλά συχνότητες βραχέων κυμάτων.

Κάθε υπάλληλος της ρωσικής πρεσβείας διαθέτει προσωπικό φάκελο στις μυστικές υπηρεσίες αναφέρει η εφημερίδα, που εκτιμά μάλιστα, πως η Ιρλανδία διαθέτει «δυσανάλογο αριθμό διπλωματών» για τον μικρό αριθμό Ρώσων που ζουν στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, οι ιρλανδικές αρχές ενημέρωσαν τον Ρώσο πρεσβευτή στο Δουβλίνο για την απέλαση τεσσάρων υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας.Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξήγησε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη επειδή οι δραστηριότητες των διπλωματών «δεν πληρούσαν τα διεθνή πρότυπα διπλωματικής συμπεριφοράς».

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα ισχυρίζονται ότι οι τέσσερις διπλωμάτες ήταν ύποπτα μέλη της GRU, του κλάδου στρατιωτικών πληροφοριών του Κρεμλίνου, και ότι παρακολουθούνταν στενά από την άφιξή τους στην Ιρλανδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα