ΑΘΗΝΑ
17:53
|
20.04.2024
Για την ανάγκη ενίσχυσης των ρωσο-λευκορωσικών δεσμών έκανε λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καλύτερη απάντηση της Μόσχας και του Μινσκ στα εχθρικά βήματα ορισμένων κρατών θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των ρωσο-λευκορωσικών δεσμών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε χαιρετιστήριο μήνυμα το Σάββατο.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόφ διάβασε το μήνυμα του Πούτιν σε μια εορταστική τελετή για τον εορτασμό της Ημέρας Ενότητας μεταξύ των Λαών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στο Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου Μπολσόι της Λευκορωσίας στο Μινσκ.

“Η Μόσχα και το Μινσκ αντιμετωπίζουν πρόσφατα άνευ προηγουμένου εξωτερική πίεση. Είμαι πεπεισμένος ότι η καλύτερη απάντηση στις εχθρικές ενέργειες ορισμένων κρατών θα πρέπει να είναι η συνολική ενίσχυση των δεσμών Ρωσίας-Λευκορωσίας και η ώθηση για αμοιβαία επωφελείς διαδικασίες ολοκλήρωσης και διμερής συνεργασία σε όλους τους τομείς», αναφέρει το μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής πρεσβείας.

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι ύψιστης σημασίας είναι ο συντονισμός των διμερών προσπαθειών στη διεθνή σκηνή, η εδραίωση των αμυντικών δυνατοτήτων και η συντονισμένη πολιτική υποκατάστασης των εισαγωγών στον βιομηχανικό, αγροτικό και άλλους τομείς της οικονομίας.

«Σίγουρα, το κύριο καθήκον είναι να διασφαλίσουμε την ευημερία και την ασφαλή ζωή για τους πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας», αναφέρεται στο μήνυμα.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι μαζί οι δύο χώρες θα μπορέσουν «να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και εμπόδια».

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ συμφωνούν να αποσύρουν στρατεύματα από τον Νίγηρα

Κινέζος ΥΠΕΞ: Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια ιστορική αδικία

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αιγύπτου

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα