ΑΘΗΝΑ
10:57
|
07.05.2024
Aναγκαιότητα για το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών να θεωρηθεί η ισραηλινή κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την κλιμάκωση της βίας και τα επακόλουθα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Να μην παρασυρθούν στην παραπλανητική ισραηλινή προπαγάνδα σχετικά με την εκεχειρία» κάλεσε όλες τις χώρες το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα «να θεωρηθεί η ισραηλινή κατοχική κυβέρνηση ως πλήρως και άμεσα υπεύθυνη για εσκεμμένη κλιμάκωση της βίας και τις επακόλουθες παραβιάσεις και εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Middle East Monitor, σε σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι ισραηλινές προθέσεις και τα σχέδια στοχεύουν στην κλιμάκωση της σύγκρουσης για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της κατοχής και τα επεκτατικά αποικιοκρατικά της σχέδια στη γη του κράτους της Παλαιστίνης. Το υπουργείο προσέθεσε ότι αυτό αποδεικνύει πως οι ισραηλινές εκκλήσεις για ηρεμία και οι ισχυρισμοί του κράτους ότι είναι πρόθυμο εκεχειρία εντάσσονται σε μια παραπλανητική προσπάθεια να θεωρηθούν εκ των προτέρων οι Παλαιστίνιοι υπεύθυνοι για την κλιμάκωση.

Στη συνέχεια, το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών υπενθύμισε «τα εγκλήματα της κατοχής στην Τζενίν και τη Βηθλεέμ», τα οποία οδήγησαν στο θάνατο των Σανάντ Αμπού Ατιγιέ (17 ετών), Γιαζίντ Αλ-Σααντί (23 ετών) και Νιντάλ Ζααφαρά (30 ετών), καθώς και αρκετών πολιτών που τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά. Επιπλέον, καταδίκασε την ισραηλινή κλιμάκωση που προέκυψε από τις βάναυσες επιθέσεις των εποίκων «σε Παλαιστίνιους πολίτες, τη γη τους, την περιουσία τους, τα σπίτια τους, τις καλλιέργειες, τα δέντρα και τους ιερούς τόπους», κάνοντας συγκεκριμένα λόγο για την εισβολή του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ στις αυλές του τζαμιού Αλ Άκσα και την επιβολή περιορισμών που εμποδίζουν τους πολίτες να έχουν πρόσβαση στο τζαμί για να προσευχηθούν κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού.

Τέλος, κατά το ίδιο δημοσίευμα το υπουργείο θεωρεί ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ (Naftali Bennett) και ο υπουργός Εσωτερικών του παρακινούν σαφώς του Ισραηλινούς πολίτες σε βία κατά των Παλαιστινίων, γεγονός που κατά την Παλαιστινιακή Αρχή συνιστά ακόμη απόδειξη του μεγέθους του καθεστώτος απαρτχάιντ που η κατοχική κυβέρνηση εντείνει και επεκτείνει στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Ιρακινή Αντίσταση: Επίθεση κατά της Ισραηλινής αεροπορικής βάσης στο Εϊλάτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα