ΑΘΗΝΑ
15:21
|
25.04.2024
Οι έρευνες συνεχίζονται στη πολύκροτη υπόθεση που συγκλονίζει τη χώρα με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι έρευνες συνεχίζονται στη πολύκροτη υπόθεση που συγκλονίζει τη χώρα με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, και μετά τη σύλληψη της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για το θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία χορηγήθηκε κεταμίνη σε ποσότητα τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα.

Η κατηγορούμενη αρνείται μέχρι σήμερα να ομολογήσει, την ώρα που εξετάζεται εάν η ίδια εμπλέκεται στο θάνατο των δύο άλλων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Προτεραιότητα στις έρευνες έχει ο εντοπισμός του ανθρώπου που προμήθευσε την Ρούλα Πισπιρίγκου με κεταμίνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται η ύπαρξη και δεύτερης ουσίας πέραν αυτής. «Πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών» δήλωσε χθες η καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Χρυσάνθη Σαρδέλη.

Η έρευνα των Αρχών περιλαμβάνει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία θα έχει βάθος χρόνου και είναι πιθανό να φτάσει έως και τον θάνατο του πρώτου παιδιού, τα ηλεκτρονικά ίχνη της 33χρονης, με τους αστυνομικούς να ψάχνουν τι αναζητούσε στο διαδίκτυο, και τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας.

Οι έρευνες της αστυνομίας επεκτείνονται και σε ανθρώπους που ίσως τη βοήθησαν σε όλο αυτό ή ακόμη γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την τραγωδία. «Η έρευνα πρέπει να γνωρίζετε, όταν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και υπάρχουν και υποψίες για 3 εγκληματικές ενέργειες από ό,τι φαίνεται, δεν σταματάει, συνεχίζεται, και όταν ολοκληρωθεί θα έχει αποτελέσματα είτε με μία κατηγορουμένη όπως είναι για της περίπτωση της Τζωρτζίνας είτε αν υπάρχουν ή όχι συνεργοί», δήλωσε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN ο γραμματέας ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Η προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου, αποκάλυψε πως υπάρχουν κοινά ευρήματα στα αποτελέσματα της Τζωρτζίνας και της Μαλένας, το πρώτο από τα τρία παιδιά της οικογένειας που πέθανε, σε ηλικία 3,5 ετών τον Απρίλιο του 2019 στο «Παίδων», όπου εισήχθη με λευχαιμία σε πολύ αρχικό στάδιο και οι θεράποντες ιατροί εκτιμούσαν ότι η ασθένειά της ήταν απόλυτα ιάσιμη.

Αν προκύψουν στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες και για τους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας, οι 3 δικογραφίες θα συνενωθούν.

«Εντός ολίγων ημερών θα βρεθούν και θα ξεδιαλύνουν όλα…Πιστεύετε ότι και με τα άλλα δύο παιδιά υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι…Σίγουρα, σίγουρα, σίγουρα.», δήλωσε ο Χρήστος Ρουγκάλας, στρατηγός εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα