ΑΘΗΝΑ
06:53
|
03.05.2024
Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κοινοποίησαν δήλωση του κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ, όπου επιβεβαίωσε τη δολοφονία τριών μελών της ένοπλης πτέρυγας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Παλαιστίνιοι στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτική Όχθη σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, ανεβάζοντας σε 7 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την Πέμπτη καθώς όλα δείχνουν μια νέα κλιμάκωση της έντασης.

Όπως ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία, οι άνδρες ήταν οπλισμένοι και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ανταλλαγή πυροβολισμών, λίγο πριν τα ξημερώματα. «Πρόκειται για τρομοκρατικό πυρήνα που έχει εμπλακεί σε τρομοκρατική δραστηριότητα κατά των δυνάμεων ασφαλείας πρόσφατα και προφανώς βρισκόταν στο δρόμο για άλλη επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από Παλαιστίνιους αξιωματούχους, όμως σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αυτόπτες μάρτυρες, οι ισραηλινές δυνάμεις αρνήθηκαν την πρόσβαση σε παραϊατρικό προσωπικό

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κοινοποίησαν μια δήλωση του κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ, όπου επιβεβαίωσε τη δολοφονία τριών μελών της ένοπλης πτέρυγας του, των Ταξιαρχιών Al-Quds, από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Αναφερόμενη σε αυτούς ως «μάρτυρες», η παλαιστινιακή ομάδα κατονόμασε τους τρεις άνδρες ως Khalil Tawalbeh, 24 ετών, από την Jenin, Saif Abu Libdeh, 25 ετών, από το Tulkarm και Saeb Abahra, 30 ετών, από την Jenin.

Πηγές στις παλαιστινιακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κράτησαν τα πτώματα των τριών ανδρών και αρνήθηκαν να τα παραδώσουν στις οικογένειές τους.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα μετά από μια σειρά φονικών επεισοδίων.

Την Τρίτη, ένας Παλαιστίνιος φέρεται να σκότωσε πέντε άτομα στην ισραηλινή πόλη Μπνέι Μπρακ πριν σκοτωθεί από την αστυνομία. Η επίθεση ανέβασε τον αριθμό των ανθρώπων που φέρεται να σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιους επιτιθέμενους σε 11 στο Ισραήλ μέσα σε μια εβδομάδα.

Με τους θανάτους του Σαββάτου, επτά Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε διάστημα τριών ημερών. Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν. Την Παρασκευή, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στην πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη μετά από προσευχή στο τζαμί.

Επίσης την Παρασκευή, η παλαιστινιακή υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε ότι 36 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε εβδομαδιαίες συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις σε άλλα μέρη της Δυτικής Όχθης. Τριάντα τρεις από τους τραυματίες χτυπήθηκαν από σφαίρες από καουτσούκ και τρεις από πραγματικές σφαίρες, ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος.

Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι και Ιορδανοί ηγέτες πραγματοποίησαν σωρεία συνομιλιών τις τελευταίες εβδομάδες, όλες με στόχο να κατευνάσουν τις εντάσεις πριν από το Ραμαζάνι, εν μέσω εντάσεων μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και των Παλαιστινίων διαδηλωτών που βράζουν τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν αρκετές επιδρομές στο συγκρότημα του τζαμιού Al-Aqsa κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, προκαλώντας διαδηλώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα