ΑΘΗΝΑ
08:05
|
28.04.2024
Κινητοποίηση πραγματοποίησε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στο νοσοκομείο «Λοιμωδών», του οποίου αποφάσισε την κατάληψη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, μαζί με συλλογικότητες και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Λοιμωδών», ζητώντας την επαναλειτουργία του, που κρίνεται ακόμα πιο αναγκαία σε συνθήκες πανδημίας.

«Είναι φανερό πια σε όλους και όλες πως καθοριστικός παράγοντας για την πορεία και την έκβαση της πανδημίας σε κάθε χώρα είναι η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας», αναφέρει το Κοινωνικό Ιατρείο στο κάλεσμά του, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για υποκρισία εκ μέρους της κυβέρνησης αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης όταν στην Ελλάδα κλείνει νοσοκομεία.

«Προσπαθεί δηλαδή  να πείσει ότι νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή, τη στιγμή που ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν την ευθύνη για τους χιλιάδες θανάτους της πανδημίας στην Ελλάδα!» σημειώνει το ΚΙΑ, και συνεχίζει: «Διεκδικούμε ένα δημόσιο δωρεάν ποιοτικό ΕΣΥ, προσβάσιμο σε όλους τους ανθρώπους στο οποίο η Υγεία θα έχει τη θέση κοινωνικού αγαθού και όχι εμπορεύματος».

Στη συνέλευση που έγινε έξω από το κτίριο αποφασίστηκε η κατάληψή του, και με νέα ανακοίνωση του το ΚΙΑ καλεί τους κατοίκους, τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να την στηρίξουν και να συμμετέχουν σε αυτήν. Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση στο ίδιο μέρος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα