ΑΘΗΝΑ
09:02
|
28.04.2024
Οι αρχές ζήτησαν από ολόκληρη την πόλη να κάνει self-tests, ενώ αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση του νέου πανδημικού κύματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η έξαρση κρουσμάτων νέου κορονοϊού στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της Κίνας, καθώς εκατομμύρια πολίτες παραμένουν απομωνομένοι στα σπίτια τους μετά την επιβολή του αυστηρού λοκντάουν για την αναχαίτιση του νέου πανδημικού κύματος.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή (3/4) 438 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών αλλά και τουλάχιστον 7.788 ασυμπτωματικά περιστατικά. Και οι δύο εν λόγω αριθμοί είναι σχετικά υψηλότεροι σε σχέση με του Σαββάτου (260 νέα κρούσματα και 6.501 ασυμπτωματικοί).

Οι αρχές της Σαγκάης ζήτησαν από τους 26 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να υποβληθούν σε δύο ακόμη γύρους τεστ για τη νόσο Covid-19, καθώς το κλίμα δυσαρέσκειας μεγαλώνει για το πώς οι αρχές αντιμετωπίζουν τη νέα έξαρση της πανδημίας.

«Οι κάτοικοι θα πρέπει να υποβληθούν σήμερα σε αυτοέλεγχο με τεστ αντιγόνου και να αναφέρουν τυχόν θετικά αποτελέσματα», δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Σαγκάης σε συνέντευξη Τύπου, ενώ τεστ νουκλεϊκού οξέος θα διεξαχθεί σε όλη την πόλη τη Δευτέρα. «Το κύριο καθήκον είναι να εξαλειφθούν πλήρως τα σημεία κινδύνου και να αποκοπεί η αλυσίδα μετάδοσης, ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση της επιδημίας το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Wu Qianyu, επιθεωρητής από τη Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Σαγκάης.

Ουσιαστικά όλη η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας είναι σε λοκντάουν αφού η πόλη άρχισε να περιορίζει την κινητικότητα στις ανατολικές της περιοχές την περασμένη Δευτέρα, επεκτείνοντας τους περιορισμούς κι αλλού μέρες αργότερα.

Το τελευταίο 24ωρο οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν συνολικά 13.146 κρούσματα. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την κορύφωση του πρώτου κύματος πριν από περισσότερα από δύο χρόνια στη χώρα. Μιλάμε για «1.455 ασθενείς με συμπτώματα» και «11.691 ασυμπτωματικούς» ενώ «δεν έχουν αναφερθεί νέοι θάνατοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 12 επαρχίες.

Κρατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ παραμένει προσηλωμένος στην «επιθετική, αυστηρή» προσέγγιση κατά της πανδημίας προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω ζημιά στην οικονομία της χώρας αλλά και να διασφαλίσει τη συνολική σταθερότητα ενόψει του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα