ΑΘΗΝΑ
05:25
|
28.04.2024
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά για μια συνάντηση ηγετών, ενώ το  σχέδιο συμφωνίας δεν είναι έτοιμο σύμφωνα με τη Ρωσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να απορρίψει την «αισιοδοξία» του Ουκρανού διαπραγματευτή, Ντέιβιντ Αραχάμια (David Arakhamia), έσπευσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι (Vladimir Medinsky), σημειώνοντας ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά για μια συνάντηση ηγετών, ενώ το  σχέδιο συμφωνίας δεν είναι έτοιμο και οι εργασίες για τη διαμόρφωσή του θα συνεχιστούν τη Δευτέρα. 

«Το σχέδιο συμφωνίας δεν είναι έτοιμο για να υποβληθεί σε συνάντηση κορυφής», ανέφερε ο Β.Μεντίνσκι στο Telegram, πρόσθεσε ότι κατά τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη συμφωνήθηκε ένας αριθμός θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του αδέσμευτου και μη πυρηνικού καθεστώτος της Ουκρανίας, αλλά ότι η Κριμαία παραμένει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

«Η θέση της Ρωσίας για την Κριμαία και το Ντονμπάς παραμένει αμετάβλητη» σημείωσε σε έντονο ύφος ο Β. Μεντίνσκι.

Την ίδια ώρα, σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής, οι Ρώσοι βουλευτές φέρεται να σχεδιάζουν να προτείνουν νομοθετικές μεταρρυθμισεις με σκοπό την επιβολή αντίποινων για την εφαρμογή των κυρώσεων στο έδαφος της Ρωσίας.

«Οι συνάδελφοί μου από την Κρατική Δούμα και εγώ έχουμε ολοκληρώσει τη δουλειά και τη Δευτέρα θα παρουσιάσουμε τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα για την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται από ξένα κράτη στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Προσβλέπουμε στην άμεση εξέταση των τροπολογιών από την Κρατική Δούμα», έγραψε ο Αντρέι Κλίσα στο κανάλι του στο Telegram, χωρίς να διευκρινίσει πώς η Ρωσία σκοπεύει να εντοπίσει ή θα τιμωρήσει όσους εφάρμοσαν κυρώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα