ΑΘΗΝΑ
23:18
|
23.04.2024
«Βολές» της 33χρονης από τη ΓΑΔΑ κατά του εν διαστάσει συζύγου της και πατέρα των τριών παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ, η οποία αύριο Δευτέρα (4/4) θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας στην Ευελπίδων για απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Αν και υπό κράτηση η 33χρονη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ και έκανε δηλώσεις σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αφήνοντας αιχμές για τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη. Συγκεκριμένα τόνισε «θα φέρω ότι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς, μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν ‘άγιοι’».

Από την πλευρά του, ο πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, μίλησε στην εφημερίδα «Μπαμ». Είπε ότι «δεν κρύβεται, δεν είναι εξαφανισμένος και θέλει να μάθει την αλήθεια». Σε ερώτηση που δέχτηκε για τo τι θα κάνει μετά τη σύλληψη και την κατηγορία της μητέρας των παιδιών για ανθρωποκτονία από πρόθεση με τη χρήση κεταμίνης τόνισε: «Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά».

«Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Έλεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Για τα άλλα δύο παιδιά, Μαλένα και Ίριδα, οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι οι θάνατοί τους φαίνονται να προήλθαν από ασφυξία. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν ξαναμπεί τα δείγματα που ελήφθησαν κατά την αρχική ιατροδικαστική εξέταση των δύο μικρών παιδιών. Οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές εξετάσεις τους έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ύπαρξης της ουσίας που βρέθηκε στη μεγαλύτερη αδελφή τους, Τζωρτζίνας.  

Οι διωκτικές αρχές επικεντρώνουν τις έρευνες στο πώς μπορεί να προμηθεύτηκε την ουσία κεταμίνη η κατηγορουμένη μητέρα. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, από τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα προηγούνται προπαρασκευαστικές ενέργειες και εκτιμούν ότι η 33χρονη έκανε κάποια έρευνα αγοράς ή προμήθειας κεταμίνης, πριν τελικά την πάρει στα χέρια της. Γι’ αυτό και έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι ηλεκτρονικές συσκευές της κατηγορουμένης που κατασχέθηκαν από το διαμέρισμά της στην Πάτρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ η ΕΛ.ΑΣ. ενδέχεται να ζητήσει την εκταφή της 9χρονης, γιατί μαζί της θάφτηκε και το τάμπλετ του κοριτσιού, στο οποίο ενδεχομένως να υπάρχουν σημαντικά για την υπόθεση στοιχεία.

Στο μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε για τις συνθήκες θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Η οικογένεια των τριών κοριτσιών ζούσε στο ισόγειο ενώ η γυναίκα στον δεύτερο όροφο. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα