ΑΘΗΝΑ
18:14
|
26.04.2024
Ο ακροδεξιός υποψήφιος εκδιώχθηκε από το αθλητικό κέντρο το οποίο διευθύνει ο αδερφός του Ζινεντίν Ζιντάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απροσδόκητη σύγκρουση μεταξύ ενός Γάλλου πολιτικού με ξεκάθαρη θέση κατά της μετανάστευσης και ενός αθλητικού ήρωα του οποίου οι γονείς μετανάστευσαν στη Γαλλία, το τελικό αποτέλεσμα υπήρξε ξεκάθαρο: Ζεμούρ 0 – Ζιντάν 1.

Μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο ακροδεξιός υποψήφιος βρέθηκε να παίρνει κόκκινη κάρτα και αποβολή, όταν εμφανίστηκε για να παίξει σε φιλικό αγώνα στο ποδοσφαιρικό κλαμπ «Z5» στο Aix-en- Προβηγκία που έστησε ο πρώην Γάλλος διεθνής Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Έρικ Ζέμουρ, φορώντας τα αθλητικά του και κάλτσες μέχρι το γόνατο, είχε μόλις αγγίξει την μπάλα όταν ο αδερφός του Ζιντάν, Νουρεντίν, ο οποίος διευθύνει το αθλητικό κέντρο, σφύριξε. «Πάρτε τους όλους από εδώ. Όλοι τους έξω», είπε ο Ζιντάν.

Καθώς το προσωπικό του συλλόγου προσπαθούσε να καθαρίσει το γήπεδο, ο Ζεμούρ είπε στα κινηματογραφικά συνεργεία που τον συνόδευαν: «Δεν ξέρω τι συμβαίνει, παίζουμε καλά, είναι υπέροχο», είπε, προσθέτοντας: «Έχουμε νοικιάσει το γήπεδο».

Το προσωπικό να υποσχέθηκε να επιστρέψει το ποσό των 160 ευρώ που πλήρωσε μέλος της ομάδας του Ζεμoύρ, για να νοικιάσει το γήπεδο για δύο ώρες. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να παίξουμε εδώ; Λοιπόν, αυτό τα λέει όλα», δήλωσε ο Ζεμοούρ πριν φύγει.

Ο Νουρεντίν Ζιντάν φέρεται να υπερασπίστηκε την απόφασή του, λέγοντας ότι ο Ζεμούρ δεν ήταν ειλικρινής,  ούτε τους προειδοποίησε ότι θα ερχόταν με τα μέσα ενημέρωσης. Είπε επίσης πως δεν ήθελε η εικόνα του αθλητικού κέντρου να συνδεθεί με τον ακροδεξιό υποψήφιο.

«Βλέπετε, στη Γαλλία δεν υπάρχουν μόνο απαγορευμένες περιοχές, αλλά και περιοχές που απαγορεύεται το ποδόσφαιρο», είπε ο Ζεμούρ στην εφημερίδα «La Provence».

Νωρίτερα, ο Ζεμούρ είχε πραγματοποιήσει μια αυτοσχέδια επίσκεψη σε μια υπαίθρια αγορά στα βόρεια της Μασσαλίας, όπου κατοικεί μεγάλος πληθυσμός μεταναστών, όπου ο υποψήφιος αποδοκιμάστηκε όταν δήλωσε ότι οι πωλητές ήταν «κυρίως παράνομοι» και θα έπρεπε να «σταλούν πίσω στη χώρα τους». Ο Ζεμούρ κλήθηκε επίσης από τις τοπικές εκκλησιαστικές αρχές να μην πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου μπροστά από τη βασιλική της Notre-Dame de la Garde που έχει θέα στην πόλη.

«Η Μασσαλία καταρρέει από τη μετανάστευση… αν δεν κάνουμε τίποτα, ολόκληρη η Γαλλία θα είναι σαν τη Μασσαλία μια πόλη πνιγμένη από τη μετανάστευση και εν μέρει εξισλαμισμένη», είπε στους δημοσιογράφους.

Ορισμένα γαλλικά ΜΜΕ αμφισβήτησαν εάν ο Ζεμούρ είχε σκοπό να είναι προκλητικός. «Πηγαίνοντας σε ένα αθλητικό συγκρότημα που διευθύνει ο αδερφός του Ζινεντίν Ζιντάν, ο Έρικ Ζεμούρ ήθελε να κάνει buzz;» ρώτησε η εφημερίδα «Le Parisien».

 Ο Ζεμούρ συμμετέχει στις προεδρικές εκλογές με μια αντι-μεταναστευτική πλατφόρμα και θέλει να δημιουργήσει ένα υπουργείο μετανάστευσης για να απελάσει 1 εκατομμύριο «ξένους» από τη Γαλλία.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, με το παρατσούκλι «Ζιζού», γεννήθηκε στη Μασσαλία, το νεότερο από τα πέντε αδέρφια Αλγερινών γονιών που μετανάστευσαν στο Παρίσι το 1953. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής προσωπικότητα στη Γαλλία, με 108 συμμετοχές στην εθνική ομάδα. Οδήγησε τη χώρα του στη νίκη στο μουντιάλ του 1998, κερδίζοντας το μετάλλιο Legion d’ Honneur. Έλαβε επίσης τη Χρυσή Μπάλα ως παίκτης του τουρνουά στο μουντιάλ του 2006, το οποίο κέρδισε η Ιταλία μετά από μια διαδικασία πέναλτι, παρά το γεγονός ότι αποβλήθηκε στον τελικό εξαιτίας ενός βίαιου ξεσπάσματος στο οποίο χτύπησε με το κεφάλι τον Μάρκο Ματεράτσι στο στήθος αφού ο Ιταλός παίκτης προσέβαλε την αδελφή του.

Θεωρούμενος από ορισμένους ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Ζιντάν είναι πλέον προπονητής ποδοσφαίρου.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα