ΑΘΗΝΑ
01:20
|
24.04.2024
Η αρθρογράφος για την ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί «για όλους τους ανθρώπους και παίρνει τα ρίσκα, που συνοδεύουν τους υπερασπιστές».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση της γνωστής αρθρογράφου Έλενας Ακρίτα κατά του κωμικού Μάρκου Σεφερλή για την αναπαραγωγή σεξιστικών και ρατσιστικών στερεροτύπων επικρότησε σήμερα με ανακοίνωσή της η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η αρθρογράφος «έχει αποδείξει ότι διαθέτει το βασικό χαρακτηριστικό των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Διεκδικεί για όλους τους ανθρώπους και παίρνει τα ρίσκα, που συνοδεύουν τους υπερασπιστές σε όλο τον κόσμο, συνειδητά».

Έλενα Ακρίτα: Ο Μάρκος Σεφερλής κέρδισε την δικαστική του μάχη - Στις 8.000  ευρώ η αποζημίωση

Αναφέρει ακόμη ότι η Έλενα Ακρίτα «θα μπορούσε να μην στέκεται δίπλα στους ανθρώπους, να μην τους υπερασπίζεται, να σιωπά. Τη δημοσιογραφική επαγγελματική ιδιότητα φέρουν πολλά άτομα, αλλά δεν βιώνουν τη σιωπή τους ως συνενοχή όταν ο σεξισμός, ο ρατσισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία και σε τελική ανάλυση ο μισανθρωπισμός ξεχειλίζουν το κοινωνικό ποτήρι».

Και καταλήγει:

Η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. στέκεται στο πλευρό της όπως στάθηκε κι εκείνη στο πλευρό μας για να μας υπερασπιστεί, όταν γίναμε «καρικατούρες» στις επιθεωρήσεις του κ. Μάρκου Σεφερλή, όχι «ανταποδοτικά», αλλά γιατί της αναγνωρίζουμε ότι με την αρθρογραφία της συμβάλλει καθοριστικά στην τήρηση και διάδοση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γιατί υπερασπιζόμενα τους υπερασπιστές μας διασφαλίσουμε και τη δική μας ασφάλεια απέναντι σε κάθε λογής κακοποιητές.Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε κι εμείς όπως κι εκείνη, δίπλα δίπλα, για μια δικαιότερη κοινωνία για όλους τους ανθρώπους μέχρι την ώρα που το αυτονόητο θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Αφορμή είχε δώσει η πρόσφατη επίσημη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κατά την οποία η Έλενα Ακρίτα θα πρέπει να καταβάλλει 8.000 ευρώ αποζημίωση στον Μάρκο Σεφερλή με αφορμή ένα κείμενο της δημοσιογράφου το 2018 στα «Νέα» που αναφερόταν στις παραστάσεις του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα