ΑΘΗΝΑ
03:33
|
10.05.2024
Πυρεττώδεις διαβουλεύσεις είχε σήμερα ο Δένδιας όχι μόνον με τους ομολόγους του από Κύπρο και Ισραήλ αλλά και με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Β.Νούλαντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής συνεργασίας σε τομείς, όπως η Ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο τέθηκαν στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, Ισραήλ, Γιαίρ Λαπίντ και Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.

Η τριμερής υπουργική σύνοδος ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:10 μετά από περίπου μία ώρα στην αίθουσα “Ιωάννης Καποδίστριας” του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι τρεις υπουργοί εξέτασαν, επίσης, τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών.

Σημειώνεται πως η τριμερής Συνάντηση έπεται της αντίστοιχης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα επίσης στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συνομιλίες διαδοχικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ. Ενώ, κατ’ ιδίαν συνάντηση πραγματοποίησαν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ.

Κατά πληροφορίες, η επόμενη τριμερής σύνοδο αναμένεται τη Μεγάλη Βδομάδα στην Ιερουσαλήμ.

Τι είπαν Δένδιας και Βικτώρια Νούλαντ

Μετά την τριμερή σύνοδο Ελλάδας,Κύπρου και Ισραήλ ακολούθησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ.

Εικόνα

Σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν θέματα περαιτέρω ενίσχυσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς. Μάλιστα ο Δένδιας χαρακτήρισε τη συζήτηση μαζί της «παραγωγική ανταλλαγή απόψεων» για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Εκτός Καΐρου οι αντιπροσωπείες Χαμάς και Ισραήλ

Καναδάς: Τρομοκρατική οργάνωση οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης

Ημέρα της Νίκης: Στιγμιότυπα από την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν

Επιστολή κοινής πρωτοβουλίας στα αριστερά κόμματα από τον Αλέξη Χαρίτση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα