ΑΘΗΝΑ
20:50
|
04.05.2024
Ανάμεσα στις εγγυήτριες μπορεί να είναι η Ρωσία, καθώς και η Γερμανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Πολωνία και η Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πολωνία είναι έτοιμη να αναλάβει το ρόλο της εγγυήτριας δύναμης για την ασφάλεια στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας Πάβελ Γιαμπλόνσκι.

«Φυσικά και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αυτόν τον ρόλο, αν ληφθεί τέτοια απόφαση», διαβεβαίωσε και πρόσθεσε πως η Πολωνία θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στην περιοχή.

Νωρίτερα, ένα μέλος της αντιπροσωπείας του Κιέβου στις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες, ο Αλεξάντερ Τσάλι, δήλωσε, όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass, ότι η Ουκρανία συμφώνησε να καθορίσει το ουδέτερο και μη πυρηνικό της καθεστώς εάν της δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας, οι οποίες «σε περιεχόμενο και μορφή θα πρέπει να είναι παρόμοιες με το Άρθρο 5  της Συνθήκης του ΝΑΤΟ».

Ο αριθμός των εγγυητών, σύμφωνα με το Κίεβο, μπορεί να περιλαμβάνει μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας), καθώς και τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τον Καναδά, την Πολωνία και την Τουρκία.

.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα