ΑΘΗΝΑ
22:20
|
18.04.2024
Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλε ο πρόεδρος της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απαγόρευση κυκλοφορίας για σήμερα Τρίτη, στην πρωτεύουσα Λίμα και στην γειτονική πάλη – λιμάνι Καλάο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μαχητικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη χώρα εδώ και δύο εβδομάδες, λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και των διοδίων.

«Ενόψει των πράξεων βίας που θέλησαν να δημιουργήσουν κάποιες ομάδες… και για να αποκατασταθεί η ειρήνη… το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 2:00 π.μ. έως τις 11:59 το απόγευμα της Τρίτης 5 Απριλίου», ανέφερε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρόεδρος της χώρας. «Καλώ για ηρεμία και γαλήνη», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «η κοινωνική διαμαρτυρία είναι συνταγματικό δικαίωμα, αλλά πρέπει να γίνεται εντός των πλαισίων του νόμου».

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους διαδηλωτές, η κυβέρνηση κατάργησε το περασμένο Σάββατο τον φόρο στα καύσιμα, και ανακοίνωσε αύξηση κατά 10% στον μηνιαίο κατώτατο μισθό, ωστόσο η Δευτέρα βρήκε και πάλι φορτηγατζήδες και οδηγούς επιβατηγών οχημάτων να διαδηλώνουν στη Λίμα, καθώς και σε πολλές περιοχές στο βορρά της χώρας. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Περού, η κύρια συνδικαλιστική συνομοσπονδία της χώρας, από την πλευρά της, απέρριψε την αύξηση των μισθών, δηλώνοντας ότι είναι ανεπαρκής.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών έχουν σημειωθεί αρκετά βίαια επεισόδια, συμπεριλαμβανομένης της καύσης διοδίων σε αυτοκινητόδρομους, λεηλασιών σε καταστήματα και συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Διαδηλωτές απέκλεισαν, επίσης, τον παναμερικανικό αυτοκινητόδρομο, τη σημαντικότερη αρτηρία συγκοινωνιών και κυκλοφορίας της χώρας από βορρά προς νότο.

ΟΙ διαδηλώσεις οργανώνονται σε μεγάλο βαθμό από την Ένωση Συντεχνιών Μεταφορών του Περού που έχει εξοργιστεί από την πρόσφατη αύξηση των τιμών των καυσίμων, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον υψηλότερο πληθωρισμό εδώ και 24 χρόνια.

Πηγή: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα