ΑΘΗΝΑ
01:49
|
19.05.2024
Για το ΚΚΕ είναι «προφανές ότι οι συζητήσεις αφορούν την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιχμηρή αντίδραση επιφύλαξε απόψε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις συναντήσεις που είχε νωρίτερα στην Αθήνα και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ γνωστή για το βρώμικο ρόλο της στο ουκρανικό.

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται ότι όσο και εάν πασχίζει η κυβέρνηση να κρύψει το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών της Νούλαντ στην Αθήνα «γνωστής και για τη δράση της στην Ουκρανία» είναι «προφανές ότι οι συζητήσεις αφορούν την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στο πλαίσιο του “συντονισμού των επιχειρήσεων” και του ανταγωνισμού με τη Ρωσία». Το ΚΚΕ εκτιμά πως αυτό «επιβεβαιώνεται, άλλωστε, και από την πολύ επικίνδυνη απόφαση για την αποστολή τμημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκών σχηματισμών».

Και η ανακοίνωση του ΚΚΕ καταλήγει:

Το γεγονός ότι, πριν την Ελλάδα, η Β. Νούλαντ βρέθηκε στην Τουρκία, εγκαινιάζοντας τον Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ-Τουρκίας, ενώ ακολουθεί επίσκεψή της στην Κύπρο, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες και ερωτηματικά για το τι κομίζει το “ευρωπαϊκό τουρνέ” της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά και με τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η «σιγή ιχθύος», που τηρεί η κυβέρνηση για αυτές τις συναντήσεις, δεν θα την απαλλάξει από την υποχρέωση να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα