ΑΘΗΝΑ
00:32
|
19.05.2024
Η «Roskomnadzor» ζήτησε από τη Wikipedia να αποκλείσει από το σάιτ της ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας Επικοινωνιών, Τεχνολογίας Πληροφοριών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης («Roskomnadzor») επιβεβαιώνει ότι ζήτησε για άλλη μια φορά από τη Wikipedia να αποκλείσει από το σάιτ της ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

«Με βάση μια πρόταση της Ρωσικής Γενικής Εισαγγελίας, η Roskomnadzor απαίτησε στις 4 Απριλίου από τη διοίκηση της Wikipedia να βάλει τέλος στη διάδοση ψευδών πληροφοριών», ανέφερε το πρακτορείο.

Το αίτημα της Roskomnadzor να αφαιρεθούν πληροφορίες από πέντε άρθρα σχετικά με τις ρωσικές δραστηριότητες στην Ουκρανία αναφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ρωσόφωνης Wikipedia το βράδυ της Δευτέρας.

Η Roskomnadzor είπε ότι η Wikipedia δεν ανταποκρίθηκε στο προηγούμενο ανάλογο αίτημά της.

«Υλικά που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και τις επιχειρήσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν δημοσιευτεί μαζικά στη Wikipedia την τελευταία περίοδο. Η Wikipedia έχει μετατραπεί σε έναν ιμάντα μεταβίβασης συνεχών ενημερωτικών επιθέσεων κατά των Ρώσων», δήλωσε η Roskomnadzor.

«Οι συντάκτες ορισμένων άρθρων που δημοσιεύονται στη Wikipedia σκόπιμα παραπληροφορούν τους χρήστες με προφανώς ψευδείς πληροφορίες», ανέφερε, προσθέτοντας: «Τα άρθρα που δημοσιεύονται από την ιστοσελίδα προωθούν μια αποκλειστικά αντιρωσική ερμηνεία των γεγονότων».

Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, ο ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας που αποτυγχάνει να αφαιρέσει παράνομες πληροφορίες κατόπιν αιτήματος της Roskomnadzor αντιμετωπίζει πρόστιμο έως και 4 εκατομμυρίων ρούβλια για νομικά πρόσωπα.

Εκπρόσωποι της ρωσικής Wikipedia δήλωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 29 Μαρτίου ότι έλαβαν επαναλαμβανόμενη ειδοποίηση από την Roskomnadzor σχετικά με τον αποκλεισμό μιας σελίδας της Wikipedia. Η πρώτη ειδοποίηση στάλθηκε την 1η Μαρτίου. Αργότερα, η Roskomnadzor επιβεβαίωσε την αποστολή της ειδοποίησης και προειδοποίησε τη Wikipedia για διοικητική ευθύνη σχετικά με την άρνηση συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα.

Η Roskomnadzor δήλωσε στις 31 Μαρτίου ότι η Wikipedia θα θεωρηθεί διοικητικά υπεύθυνη για την άρνησή της να αφαιρέσει «ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία με στόχο την παραπληροφόρηση των Ρώσων χρηστών» και ενδέχεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 4 εκατομμυρίων ρουβλίων. Η υπηρεσία είπε ότι θα συντάξει μια πρόταση σχετικά με τη Wikipedia βάσει του άρθρου 13.41 του Ρωσικού Κώδικα Διοικητικών Αδικημάτων.

ΠΗΓΗ: Interfax.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα