ΑΘΗΝΑ
07:52
|
04.05.2024
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε περισσότερα από 9.000 νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή, 95% ασυμπτωματικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρατείνεται το λοκντάουν στη Σαγκάη των 26 εκατομμυρίων πολιτών. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε περισσότερα από 9.000 νέα θετικά κρούσματα στην περιοχή, το 95% εξ αυτών ασυμπτωματικά.

Να σημειωθεί πως στην Κίνα, όποιος βρεθεί θετικός στον ιό, ακόμη και ασυμπτωματικός, απομονώνεται από μη μολυσμένα άτομα. Οι αρχές της Σαγκάης επιβεβαίωσαν χθες Δευτέρα ότι αυτό το μέτρο ισχύει και για τα παιδιά. «Εάν ένας από τους γονείς έχει επίσης μολυνθεί, μπορεί να συνοδεύσει το παιδί και να το φροντίσει» σε ειδικό χώρο «όπου θα νοσηλεύονται», δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος των δημοτικών υπηρεσιών υγείας της Σαγκάης. Αλλά «αν τα μέλη της οικογένειας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις στήριξης», δηλαδή δεν μολυνθούν τα ίδια, τα παιδιά θα χωριστούν από τους γονείς τους, υπογράμμισε.

Το κλίμα δυσαρέσκειας στη Σαγκάη είναι γενικευμένο για την αδυναμία των αρχών να διαχειριστούν το νέο πανδημικό κύμα. Το λοκντάουν ήταν να αρθεί αυτή την Τρίτη στην πόλη, αλλά τελικά θα συνεχιστεί λόγω του μεγάλου αριθμού θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν. «Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τεστ, θα συνεχίσουμε την επανεξέταση (θετικών κρουσμάτων) και τη μεταφορά ατόμων» που έχουν μολυνθεί σε κέντρα καραντίνας, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές της Σαγκάης το βράδυ της Δευτέρας.

Ο βρετανικός Guardian δημοσιεύει στον ιστότοπο και στο κανάλι του στο YouTube ένα βίντεο τραβηγμένο με drone πάνω από την έρημη και άδεια Σαγκάη.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα