ΑΘΗΝΑ
21:02
|
18.05.2024
Συναντήσεις με Μητστοτάκη και Δένδια - Θα συνεχίσει το ταξίδι της σε Άγκυρα και Λευκωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στην Αθήνα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, προκειμένου να έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Όπως ανακοινώθηκε, η κ. Νούλαντ, τρίτη τη τάξει στο αμερικανικό Στέιν Ντιπάρτμεντ, θα έχει αργά το μεσημέρι, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στη συνέχεια θα υποδεχτεί στο Μαξίμου και τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γιαΐρ Λάπιντ που βρίσκεται στη χώρα μας για την τριμερή συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης, θα συναντηθεί επίσης, το απόγευμα, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο υπουργός σε ανάρτησή του στο twitter, οι συνομιλία τους αναμένεται να επικεντρωθεί στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ σε όλους τους τομείς, καθώς και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης που θεωρείται καλή γνώστρια της περιοχής, καθώς στο παρελθόν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το σχέδιο Ανάν που τελικά απέρριψε με το δημοψήφισμά του ο Κυπριακός λαός, φτάνει στην Αθήνα προερχόμενη από την Άγκυρα, ενώ μετά την ολοκλήρωση των επαφών της εδώ, θα μεταβεί στη Λευκωσία, κάτι που κάνει μάλλον σαφές στους επαΐοντες και τον σκοπό του ταξιδιού της, αν συνυπολογιστούν και οι σχεδιασμοί για γενικότερες «ρυθμίσεις» στην περιοχή της νοτιονατολικής Μεσογείου, με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα