ΑΘΗΝΑ
05:46
|
18.04.2024
Ο Κωνσταντίνος Ζήλος ήταν στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα: «Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γενική απεργία της 6ης Απριλίου ήταν μαζική και δυναμική. Με κεντρικό σύνθημα: «Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ομοσπονδίες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί και μεγάλα συνδικάτα σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ) έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους υπέρ της κατάργησης του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη αλλά και κατά όλων των ιμπεριαλιστιών πολέμων στον κόσμο.

Οι υγειονομικοί, οι άνθρωποι που κάποτε χειροκροτούσαμε από τα μπαλκόνια στο πρώτο κύμα της πανδημίας, σήμερα και για πολύ ακόμα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Το δικό τους μπλοκ ήταν και το πιο δυναμικό στη σημερινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

«Η σημερινή πανελλαδική απεργία αποτελεί σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος με τα μεγάλα μέτωπα της ακρίβειας, της προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με το μέτωπο για την αύξηση των μισθών, και οπωσδήποτε το μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν»,δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, που συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα. 

Στη δυναμική γενική απεργία συμμετείχε το ΜέΡα25.

Τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, τα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κατήγγειλαν την αντεργατική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, αλλά και από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης το 2008, ενώ καταδίκασαν κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Το «όχι» στον πόλεμο ακούστηκε δυνατά στην Αθήνα. Μια κραυγή αλληλεγγύης στους άμαχους της Ουκρανίας και όλων των ανοιχτών εμπόλεμων μετώπων στον κόσμο που δεν ακούγονται το ίδιο δυνατά: όπως η Συρία, η Λιβύη, το Αφγανιστάν, η Μιανμάρ, η Υεμένη, το Ιράκ, η Σομαλία και πολλές άλλες χώρες της Αφρικής.

Η αρχική εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τουλάχιστον 10.000 πολίτες συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση,  οι περίπου 6.000 από το ΠΑΜΕ και άλλοι 4.000 από τα υπόλοιπα συνδικάτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Ρωσία: Αύξηση της καταστολής μετά το μακελειό στο Crocus City Hall;

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα