ΑΘΗΝΑ
02:40
|
06.05.2024
«Δυόμιση χρόνια Κυριάκος Μητσοτάκης σημαίνει ότι για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «κρυφτό με την αισχροκέρδεια» κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξής που έδωσε στο κανάλι ΣΚΑΙ για θέματα επικαιρότητας.

«Δυόμιση χρόνια Κυριάκος Μητσοτάκης σημαίνει ότι για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα, όπως δείχνουν στοιχεία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας:

«Όταν μιλάμε για ακρίβεια, μιλάμε και για εισόδημα…Κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει 3 δισ. περικοπή στους συνταξιούχους επειδή καταργήθηκε το μέρος της 13ης σύνταξης που είχε επανέλθει το ’19 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει επίσης πάγωμα στον κατώτατο μισθό. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που έχει χαμηλότερο κατώτατο από αυτόν του 2010», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε επόμενο σημείο ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ με βάση στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ τον περασμένο Γενάρη όποιος ήταν στο βασικό μισθό έχασε το 14% της αγοραστικής του δύναμης λόγω πληθωρισμού.

«Η οικονομική ασφυξία δεν αφορά πλέον μόνο τους ευάλωτους, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα