ΑΘΗΝΑ
19:49
|
27.04.2024
Ο Κώστας Βαξεβάνης, που προσήλθε στον Άρειο Πάγο προκειμένου να απολογηθεί, ζήτησε επίσης να ξανανοίξει η δικογραφία Novartis.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento και της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, documentonews.gr, Κώστας Βαξεβάνης ξεκινώντας σήμερα στον Άρειο Πάγο την πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, αποκάλυψε ότι μία από τις βασικές πηγές του για την υπόθεση Νovartis ήταν ο Νίκος Μανιαδάκης, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου».

Ο Βαξεβάνης, μετά τις κακουργηματικές διώξεις που του έχουν ασκηθεί για τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis, προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ από το documentonews.gr, o Βαξεβάνης κατέθεσε στην ανακρίτρια απομαγνητοφωνημένους διαλόγους του με τον Μανιαδάκη που φέρεται να τον ενημερώνει για συναντήσεις του με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Ο τελευταίος μάλιστα σε ένα σημείο αυτών συναντήσεων με τον Μανιαδάκη φέρεται να λέει «Ή θα είσαι μαζί μας ή όταν γίνουμε κυβέρνηση θα αλλάξουμε το νομικό καθεστώς και θα σε γ@μήσ@με».

Ο Βαξεβάνης ζήτησε από την ανακρίτρια να καλέσει τον Νίκο Μανιαδάκη προκειμένου να επιβεβαιώσει τα περί εκβιασμού του από τον Γ. Στουρνάρα. Επιπλέον ζήτησε «με τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν εκβιασμούς και απειλές μαρτύρων από τους εμπλεκόμενους-πολιτικά πρόσωπα, να ξανανοίξει η δικογραφία Novartis».

Μετά το τέλος της απολογίας του ο Βαξεβάνης δικαιολόγησε, μεταξύ άλλων, την αποκάλυψη μέρους των πηγών του λέγοντας πως από τη στιγμή που έγινε κατηγορούμενος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει στοιχεία «που σε άλλη περίπτωση θα απαγόρευε το ηθικό του σύστημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα