ΑΘΗΝΑ
10:32
|
18.04.2024
Σε μια σκληρή καταγγελία προχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, κατηγορώντας τη διοίκηση και στηρίζοντας τον συνάδελφό τους Θωμά Σίδερη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ και στηρίζει το συνάδελφο Θωμά Σίδερη 

Σχετικά με τα ζητήματα ελευθεροφωνίας και χειραγώγησης της πληροφορίας, τον πλουραλισμό και την εγκυρότητα της ενημέρωσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει σε τακτική βάση καταγγείλει και επικρίνει τις τακτικές της Διοίκησης της ΕΡΤ.  

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που στηλιτεύσαμε την αξιοπιστία της όταν αναφερθήκαμε στην έρευνα του  Reuters που κατατάσσει 3η από το τέλος σε θέματα εγκυρότητας της είδησης και αξιοπιστίας την κατ’ ευφημισμό «δημόσια τηλεόραση». Όταν φέραμε στην επιφάνεια τις καταγγελίες δημοσιογράφων για τα λογοκριμένα ρεπορτάζ αλλά και τα έγγραφα οδηγίες που δίδονται σε εργαζόμενους και βγήκαν στην δημοσιότητα, προκειμένου να αποκρυφθούν συγκεκριμένες ειδήσεις (πρωθυπουργός στην Ικαρία). Όταν καταγγέλλαμε την απομάκρυνση παραγωγών και δημοσιογράφων από εκπομπές στο prime time στα ραδιόφωνα. Για την τοποθέτηση ειδικών συμβούλων που παράλληλα είναι και διευθυντές προγράμματος σε άλλους ιδιωτικούς σταθμούς. 

Παρ’ όλα αυτά, όσοι έχουν ακόμα αυταπάτες για το μέγεθος χειραγώγησης, μεροληψίας και ελέγχου της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, για τον τρόπο που Διοικήσεις και προϊστάμενοι ενημέρωσης και προγραμμάτων τηλεόρασης και ραδιοφώνου αντιλαμβάνονται την ισονομία, τον πλουραλισμό και την ελευθερία στην ενημέρωση, δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν με τον εκλεκτό συνάδελφο Θωμά Σίδερη, τον προληπτικό έλεγχο, την επιχείρηση ψυχολογικής βίας και το  bulling που του ασκήθηκε, όταν ο καλός συνάδελφος με τεκμήρια και την επιστημονική επάρκεια του λειτουργήματός του, έφερε στην επιφάνεια τα έργα και τις ημέρες του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, που δρα ανεξέλεγκτα στην Ουκρανία, καλυπτόμενο μάλιστα μέσα από τις δομές του ίδιου του ουκρανικού κράτους, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας κ. Ζελένσκυ ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα στην Διεθνή Κοινότητα. 

Αλήθεια ποιο ήταν το έγκλημα του συναδέλφου; Η αποκάλυψη  με αδιάσειστα στοιχεία του προφίλ και της δράσης, του εν λόγω παραστρατιωτικού μηχανισμού; Μήπως η κατάρρευση του δυτικού αφηγήματος για το τι πραγματικά συμβαίνει και συνέβαινε στην πολιτική ζωή της πολύπαθης Ουκρανίας;

Μήπως το σπάσιμο της κυβερνητικής και όχι μόνο, ομερτά, της εξωνημένης δημοσιογραφίας, που θέλει τον Έλληνα πολίτη απληροφόρητο κι ανενημέρωτο για όλες τις πτυχές και τις αιτίες του καταστροφικού αυτού πολέμου; Μήπως την έμμεση αποκάλυψη, ότι οι μηχανισμοί του ΝΑΤΟ της ΕΕ και των ΗΠΑ ποιούν τη νήσσαν για την αναβίωση του ναζισμού στην Ευρώπη και την υποστήριξή της;  

Και αν υποθέσουμε, ότι ο συνάδελφος υπέπεσε σε ανακρίβειες, ή υπερέβαλε, ή χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για όσα αποκάλυψε, γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν βγήκε επίσημα και με ανάλογα στοιχεία, να διαψεύσει κατηγορηματικά, να αντιπαραβάλει τις δικές του αλήθειες και έρευνες απέναντι στα όσα αποκάλυψε ο κ. Σίδερης; 

Τίποτα απ’ όλα αυτά δε συνέβη. Παρά μόνο η επιστράτευση των γνωστών πέριξ της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΕΡΤ, «γνωστών παπαγαλακίων», δημοσιογραφικών διαπλεκόμενων οργανισμών και διατεταγμένων υπηρεσιών συκοφάντησης, με διαπιστευτήρια στην παραπληροφόρηση που εκπορεύονται από τις σχέσεις εξουσίας και τα κομματικά γραφεία. 

Απόλυτα υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάντια, του πυροβολισμού της ελευθεροφωνίας, της νέας λογοκρισίας με την επίφαση της δημοκρατίας στις αξίες του δυτικού πολιτισμού, στην ΕΡΤ, φέρει η Διοίκηση Γαμπρίτσου – Ζούλα και τα φερέφωνά τους, που καρκινοβατώντας ανερυθρίαστα επάνω στον κυβερνητικά επιχειρούμενο εκφασισμό της κοινωνικής ζωής, επιβάλλοντας την μονοδιάστατη ενημέρωση και πληροφόρηση προς όφελος εξωχώριων και αλλότριων συμφερόντων κρατούν κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι. 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει ανεπιφύλακτα το συνάδελφο Θωμά Σίδερη, και επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά, ότι η διαχρονική μονοπώληση της ενημέρωσης σύμφωνα με το κρατικό αφήγημα, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο προσλαμβάνοντας μορφή χιονοστιβάδας στα χρόνια που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα δεκανίκια της, νέμονται την εξουσία στον τόπο.  

Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν λαμβάνει πλέον καμία νομιμοποίηση για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο, ούτε από τους εργαζόμενους της εταιρείας, πολύ δε περισσότερο από τον ελληνικό λαό που και γνώση και κρίση διαθέτει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

«Καλάθι του Νονού»: Από 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα