ΑΘΗΝΑ
01:13
|
19.04.2024
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτόφωρου οδηγούνται σήμερα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη και κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απείθεια, ελευθέρωση φυλακισμένου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων, παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί φωτοβολίδων καθώς και για οπλοχρησία, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.

Πρόκειται για διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ και προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της μαζικής κινητοποίησης όταν η πορεία έφτασε στο λιμάνι και επιχείρησε να μπει μέσα από την πύλη 14. Προκλήθηκε ένταση χωρίς ουσιαστικό λόγο και οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και δέκα προσαγωγές από τις οποίες οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι προσαγωγές έγιναν όταν διαδηλωτές προσέγγισαν τα ΝΑΤΟϊκά οχήματα που είχαν ξεφορτωθεί νωρίτερα στο Λιμάνι, πέταξαν κόκκινες μπογιές και έγραψαν πάνω τους ΝΑΤΟ και «Killers go home».

Ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως αναφέρει ο 902.gr, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος, με αιμάτωμα στο κεφάλι και τραύματα στο πρόσωπο, αφέθηκε ελεύθερος αφού προηγουμένως του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Με αίτημα την απελευθέρωση των συλληφθέντων εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης καλούν σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ενώ και χθες το βράδυ πλήθος πολιτών ζήτησε την απελευθέρωση των συλληφθέντων έξω από την αστυνομική διεύθυνση της πόλης αλλά και έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα.

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει σήμερα στις 10 το πρωί στα δικαστήρια καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και ξεκαθαρίζει ότι «η τρομοκρατία κυβέρνησης ΝΑΤΟ δεν θα περάσει». 

«Η ξεφτίλα της κυβέρνησης που προστατεύει τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, και χτυπάει απεργούς, δένει με χειροπέδες τραυματίες μέσα στο νοσοκομείο, δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν δεχόμαστε οι συνάδελφοι μας να σέρνονται στα δικαστήρια επειδή αρνήθηκαν να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών. Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι ψεύτικες κατηγορίες, να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες», σημειώνει στο κάλεσμά της για την συγκέντρωση η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα