ΑΘΗΝΑ
01:36
|
02.05.2024
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί το υπουργείο Υγείας νομικά εναντίον της 33χρονης σύμφωνα με δήλωση του Θάνου Πλεύρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσει αύριο Παρασκευή η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Όθων Παπαδόπουλος στον ΣΚΑΪ. Η 33χρονη από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, εμμένει στην αθωότητά της ενώ ερευνάται εάν εμπλέκεται στους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

«Αύριο θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης. Δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή, όμως θα αλλάξει. Σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα, στα οποία έχουμε θέσει», είπε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος. «Στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη κρίθηκε την περασμένη Δευτέρα προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Κατά την απολογία της η ίδια υποστήριξε ότι ήταν ιατρικό λάθος η χορήγηση κεταμίνης στο παιδί αλλά ο ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» την διέψευσε βεβαιώνοντας «ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στη μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε ως συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».
 
Στο μεταξύ ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας προσήλθε σήμερα ο πατέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ο Μάνος Δασκαλάκης έφθασε στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να δώσει κατάθεση για την υπόθεση θανάτου της μεγαλύτερης κόρης του, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Ο πατέρας των τριών παιδιών άλλαξε άρδην την αμυντική, έναντι δημοσιευμάτων και υποστηρικτική απέναντι στην 33χρονη, στάση που τηρούσε ως την στιγμή που κατέστη κατηγορούμενη η σύζυγός του, δηλώνοντας σοκαρισμένος για την εξέλιξη. Όπως έχει δηλώσει, πλέον θέλει να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του αλλά και για τους άλλους δύο θανάτους . Χθες, κρατώντας στα χέρια του τη δικογραφία της υπόθεσης αλλά και την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου που μόλις είχε παραλάβει ως πολιτικώς ενάγων, δήλωσε πως τα στοιχεία σε βάρος της, είναι «αδιάσειστα».

Πλεύρης κατά Πισπιρίγκου

Την απόφαση του υπουργείου Υγείας να κινηθεί νομικά κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, στην περίπτωση που προκύψει συκοφαντική δυσφήμηση γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της Πισπιρίγκου, αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον Real fm, όταν ρωτήθηκε για την απολογία της 33χρονης κατηγορουμένης και τις φερόμενες αναφορές στις ευθύνες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Επίσης, υποστήριξε ότι έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να συλλέξουν όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου εις βάρος γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου, ώστε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα