ΑΘΗΝΑ
14:49
|
19.05.2024
Πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες στους δρόμους του Τελ Αβίβ εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ένοπλη επίθεση στον κεντρικό δρόμο του Τελ Αβίβ, Ντίζενγκοφ, όπου υπάρχουν αρκετά μπαρ και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, σημειώθηκε απόψε γύρω στις 21.00 το βράδυ (ώρα Ισραήλ και Ελλάδας) με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ ατόμων, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Αρχικά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα 10 τραυματίες στο νοσοκομείο Ichilov ωστόσο λίγη ώρα μετά οι δύο από τους δέκα πέθαναν.

Αρχικά ανακοινώθηκε πως οι ρίψεις πυρών έγιναν από τουλάχιστον δύο άτομα καθώς καταγράφηκαν σε διαφορετικά σημεία του δρόμου. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως ο δράστης ήταν μάλλον ένας. Οι πληροφορίες για την ταυτότητά του είναι συγκεχυμένες, αν και Ισραηλινοί αστυνομικοί αξιωματούχοι πιθανολογούν πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

H κάτασταση στους δρόμους του Τελ Αβίβ είναι ιδιαίτερα τεταμένη καθώς εξαπολύεται κυνηγητό για την σύλληψη του δράστη από πάνοπλους αστυνομκούς και στρατιώτες, έφεδρους και ένοπλους…πολίτες.

Αρχικά σε ανακοίνωση του Magen David Adom (εθνική υπηρεσία επείγουσας ιατρικής βοήθειας,αντιμετώπισης καταστροφών, ασθενοφόρων και τράπεζας αίματος του Ισραήλ, που σημαίνει «Κόκκινη Ασπίδα του Δαβίδ») αναφέρεται πως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έξι άτομα σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για νέα ένοπλη επίθεση που σημειώνεται στο Ισραήλ με δράστες Άραβες ή Παλαιστίνιους σε μία περίοδο αύξησης των εθνοτικών και θρησκευτικών.

Από τις 22 Μαρτίου σε επιθέσεις με δράστες νεαρούς Άραβες, πολίτες του Ισραήλ, ή Παλαιστίνιους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 11 άτομα.

Μόλις την περασμένη Τρίτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ είχε αναφέρει πως οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας συνέλαβαν δεκάδες άτομα ως ύποπτα για σχέσεις με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποτρέποντας 15 τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στις προηγούμενες δύο βδομάδες. Τις προηγούμενες μέρες είχε κάνει λόγο για θανατηφόρο κύμα αραβικής τρομοκρατίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα