ΑΘΗΝΑ
00:31
|
08.05.2024
Η εταιρεία αποκάλυψε την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά των συνδικαλιστικών εκλογών στην αποθήκη JFK8 μέσω εγγράφου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Amazon, η δεύτερη μεγαλύτερη εργοδότρια εταιρεία αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την πρόσφατη νίκη των εργαζομένων της στην αποθήκη του Staten Island, υποστηρίζοντας ότι οι διοργανωτές «πίεσαν» τους εργαζόμενους να ψηφίσουν για να οργανωθούν.

Η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία αποκάλυψε την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά των συνδικαλιστικών εκλογών στην αποθήκη JFK8 μέσω νομικού εγγράφου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Περίπου το 55% των εργαζομένων στην JFK8 στο Στέιτεν Άιλαντ ψήφισαν για ένταξη στο Εργατικό Σωματείο της Amazon. Πρόκειται για την πρώτη νίκη αυτού του είδους για τους εργαζόμενους της εταιρείας στις ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει προθεσμία έως τις 22 Απριλίου για να συγκεντρώσει στοιχεία και να καταθέσει επίσημα τις αντιρρήσεις της στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB).

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, η Amazon έδωσε μια προεπισκόπηση των αντιρρήσεων που σκοπεύει να εγείρει. Η εταιρεία έγραψε ότι πιστεύει ότι το σωματείο απειλούσε τους εργαζομένους εκτός και αν αυτοί ψήφιζαν υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Ορισμένοι εύλογα υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μια αρκετά ειρωνική κίνηση από την πλευρά της Amazon, λαμβάνοντας υπόψη ότι η NLRB κατηγόρησε την εταιρεία ότι απειλεί τους υπαλλήλους της, εκτός και αν έκαναν το αντίθετο.

Η Amazon κατηγόρησε επίσης το συνδικάτο για «εκλογική δράση» και «παρέμβαση» την ώρα που οι εργαζόμενοι περίμεναν στην ουρά για να ψηφίσουν. Υποστήριξε ότι οι ασυνήθιστα μεγάλες αναμονές στα εκλογικά τμήματα οδήγησαν σε ανεπαρκή προσέλευση των ψηφοφόρων. Η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι οι διοργανωτές παραπλάνησαν και εκφόβισαν τους ψηφοφόρους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλούν τους μετανάστες υπαλλήλους με απώλεια των δικαιωμάτων τους, εάν δεν ψήφιζαν για τη δημιουργία του συνδικάτου.

Ο Έρικ Μίλνερ, δικηγόρος που εκπροσωπεί την Ένωση Εργαζομένων Άμαζον (ALU), πιστεύει ότι οι αντιρρήσεις της Amazon θα απορριφθούν στο δικαστήριο. «Το να λέμε ότι το Εργατικό Σωματείο της Amazon απειλούσε τους υπαλλήλους είναι πραγματικά παράλογο», είπε ο Μίλνερ στο Reuters. «Το Εργατικό Σωματείο της Amazon είναι υπάλληλοι της Amazon».

Εν τω μεταξύ, ένα ξεχωριστό εργατικό σωματείο που επιχειρεί να οργανώσει συνδικαλιστικά τους υπαλλήλους σε μια εγκατάσταση της Amazon στην Αλαμπάμα υπέβαλε τις δικές του ενστάσεις την Πέμπτη σχετικά με τα εκκρεμή αποτελέσματα των πρόσφατων επαναληπτικών εκλογών του.

Η Ένωση Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστημάτων (RWDSU) κατηγορεί την Amazon για «αμέτρητες προσπάθειες εκφοβισμού των εργαζομένων» στο εργοστάσιο του Μπέσσεμερ, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης ή της αναστολής εργασίας υπαλλήλων που υποστήριζαν το σωματείο. Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών είναι επί του παρόντος πολύ κοντά στο να ανακοινωθούν και θα καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες από μια ακρόαση του Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB).

 «Η συμπεριφορά της Amazon δεν πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητη και οι εργαζόμενοι στο Μπέσσεμερ της Αλαμπάμα πρέπει να έχουν τα δικαιώματά τους προστατευμένα από το νόμο. Προτρέπουμε την NLRB να εξετάσει προσεκτικά τις αντιρρήσεις μας και να διασφαλίσει ότι καμία εταιρεία, ακόμη και με τις απύθμενες τσέπες της Amazon, δεν επιτρέπεται να ενεργεί υπεράνω του νόμου», δήλωσε ο πρόεδρος της RWDSU, Στίουαρτ Άπλμπάουμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα