ΑΘΗΝΑ
03:21
|
27.04.2024
Σάλο προκαλεί στο Ισραήλ η χτεσινή απευθείας μετάδοση της καταδίωξης του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Τελ Αβίβ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία ασυνήθιστη κοινή ανακοίνωση προχώρησαν σήμερα αξιωματούχοι της ισραηλινής αστυνομίας, του στρατού και της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet, κατηγορώντας δημοσιογράφους τηλεοπτικών καναλιών ότι μετέτρεψαν σε ριάλιτι σόου το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν κατά του 28χρονου Παλαιστίνιου δράστη της χτεσινοβραδινής επίθεσης στο Τελ Αβίβ με τους τρεις νεκρούς και πάνω από 10 τραυματίες δίνοντας «πολύτιμες πληροφορίες στον εχθρό».

Εικόνα

«Ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης μετέτρεψαν την καταδίωξη του τρομοκράτη σε ριάλιτι σόου, χωρίς λογοκρισία ή αυτοκριτική» ανέφερε η ανακοίνωση των δυνάμεων ασφαλείας προσθέτοντας: «Η απευθείας μετάδοση των γεγονότων, η αφιλτράριστη μετάδοση εικόνων και η λεπτομερής καταγραφή της καταδίωξης του ποταπού τρομοκράτη δεν μεταδόθηκε μόνον σε κάθε σπίτι στο Ισραήλ αλλά και σε εκείνα του εχθρού».

Στην ίδια ανακοίνωση καταγράφεται επίσης «η ανησυχητική αύξηση της κοινοποίησης αβάσιμων πληροφοριών, εκ των οποίων ορισμένες ήταν και ολότελα ψευδείς».

Τέλος αναφέρεται πως θα καταβληθούν προσπάθειες για «συνεργασία» των φορέων ασφαλείας με ΜΜΕ ώστε «να βελτιωθεί η συμπεριφορά τους σε σκηνές περιστατικών ασφαλείας».

Πριν την ανακοίνωση αστυνομίας, στρατού και Shin Bet η κάλυψη της χτεσινοβραδινής επίθεσης είχε προκαλέσει σάλο σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς η κάλυψη ορισμένων καναλιών, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Channel 12, γινόταν στο πλευρό στρατιωτών και αστυνομικών ακόμη και στη διάρκεια ελέγχων που έκαναν σε κτίρια και δρόμους με σκοπό τη σύλληψη του δράστη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα