ΑΘΗΝΑ
09:26
|
02.06.2023
Ο διορισμός της επικυρώθηκε από τη Γερουσία. Χρειάστηκαν 223 χρόνια για να βρεθεί μια Αφροαμερικανίδα σε αυτή τη θέση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε στην ιστορική επικύρωση του διορισμού της δικαστή Κετάνζι Μπράουν Τζάκσον στο Ανώτατο Δικαστήριο. Για πρώτη φορά μετά από 223 χρόνια μια Αφροαμερικανίδα θα είναι ένα από τα εννέα μέλη του ανώτατου δικαστικού σώματος των ΗΠΑ.

Όλοι οι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος και τρεις μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της εισόδου αυτής της λαμπρής νομικού, ηλικίας 51 ετών, στον αμερικανικό ναό του δικαίου. Υπέρ του διορισμού της Κετάνζι Μπράουν Τζάκσον ψήφισαν 53 γερουσιαστές και 47 καταψήφισαν την υποψηφιότητά της. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, έκανε λόγο για μια «ημέρα χαράς» για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο διορισμός της δικαστή Τζάκσον στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ήταν μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Τζο Μπάιντεν προς την αφροαμερικανική κοινότητα. Το «παρών» στην ψηφοφορία έδωσε και η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη μαύρη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η 51χρονη Κετάνζι Μπράουν Τζάκσον αντικαθιστά τον ανώτατο δικαστή Στίβεν Μπρέγερ, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον ερχόμενο Ιούνιο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Τζάκσον δεν αλλάζει καθόλου τις ισορροπίες στο Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο κατέχουν την πλειοψηφία με 6-3 οι συντηρητικοί.  


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο νέα εργατικά ατυχήματα σε διάστημα τριών ημερών

Εντοπίστηκαν 45 σακούλες με ανθρώπινα λείψανα στο δυτικό Μεξικό

Στον εισαγγελέα οι επτά νέοι συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης

Σε ψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση, στο φουλ οι εκλογικοί μηχανισμοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα