ΑΘΗΝΑ
09:26
|
23.09.2023
O μόνος τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος είναι η διπλωματία, δήλωσε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι κυρώσεις που επιβάλλουν οι δυτικές χώρες στη Ρωσία δεν θα σταματήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτός θα σταματήσει μόνο με τη βοήθεια της διπλωματίας», τόνισε ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ελβετία.

Ο Κροάτης πρόεδρος δήλωσε ότι, έχοντας παρακολουθήσει «το χρηματιστήριο στη Μόσχα, το ρούβλι έχει επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν από ένα μήνα σε σχέση με το δολάριο». Έτσι συμπέρανε ότι «όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση, (αυτή η κατάσταση) δυστυχώς ενθαρρύνει μόνο τους κακοποιούς».

«Θα ήμουν πιο ευτυχής αν η Ρωσία αποχωρούσε σε μια ώρα, αν απλά έφευγε, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», δήλωσε ο Κροάτης πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος είναι η διπλωματία, με τη διαμεσολάβηση των χωρών «που απολαμβάνουν ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης», ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Hina.

«Η Κροατία δεν μπορεί να κάνει πολλά στην Ουκρανία», αλλά μπορεί να κάνει πολλά στα Δυτικά Βαλκάνια, είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και ο Ελβετός ομόλογός του συζήτησαν το θέμα μετά από πρόταση του Ιγνάσιο Κασίς. «Αυτό μας αφορά άμεσα και έχουμε καλές προθέσεις».

Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι πολύ σημαντικά για τη σταθερότητα της Ευρώπης και την αρχιτεκτονική ασφαλείας της, δήλωσε ο Ελβετός πρόεδρος, φιλελεύθερος και γιατρός στο επάγγελμα.

Εξηγώντας ότι η επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία δεν σημαίνει ότι η Ελβετία εγκατέλειψε την αρχή της ουδετερότητάς της. «Ουδετερότητα δεν σημαίνει αδιαφορία», δήλωσε ο πρόεδρος Κασίς.

Πηγή: Euractiv

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Σι και Άσαντ ανακοίνωσαν «στρατηγική συνεργασία – ορόσημο»

Η δυστυχής μοίρα των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Πιθανή διαλυτική δύναμη για την Ε.Ε. η μετανάστευση, λέει ο Μπορέλ

Πατριαρχείο Μόσχας: Οι βουλγαρικές αρχές υποσκάπτουν τις σχέσεις αδελφών εκκλησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα