ΑΘΗΝΑ
03:13
|
02.05.2024
Πιο ακριβά τα τρόφιμα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία Η στρατιά των πεινασμένων στον πλανήτη μεγαλώνει...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η έκρηξη ακρίβειας στα τρόφιμα ιδιαιτέρως μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

A combine harvester loads a truck with wheat in a field in Kyiv region of Ukraine

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) στο μηνιαίο δελτίο καταγραφής τιμών βασικών τροφίμων που δημοσιοποίησε σήμερα αναφέρει μεταξύ Φλεβάρη και Μάρτη αύξηση της τιμής των σιτηρών κατά 19,7%, αύξηση της τιμής του καλαμποκιού κατά 19,1%, τα φυτικά έλαια αυξήθηκαν κατά 23,2%, ενώ τα γαλακτοκομικά παρουσίασαν τη μικρότερη αύξηση (2,6%). Αύξηση 4,8% παρουσίασε και η μέση τιμή κρέατος  με το χοιρινό κρέας το μήνα Μάρτιο να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αναλογικά μηνιαία αύξηση από το 1995.

«Πικρή» αύξηση παρατηρήθηκε και στην μέση τιμή της ζάχαρης καθώς ακρίβυνε κατά 6,7% μεταξύ Φλεβάρη και Μάρτη.

Μεγαλώνει η στρατιά των πεινασμένων

Η έκρηξη της ακρίβειας είναι σίγουρο πως θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση 811 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που πέφτουν νηστικοί κάθε βράδυ για ύπνο.

Ο αριθμός των πολύ πεινασμένων ανθρώπων σχεδόν διπλασιάστηκε από το 2019 φθάνοντας τα 276 εκατομμύρια από 135 εκατομμύρια. Άλλα 44.000.000 άτομα σε 38 χώρες βρίσκονται στα όρια λιμού

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα