ΑΘΗΝΑ
23:04
|
18.05.2024
Το νέο κομμάτι είναι το «Hey, Hey, Rise Up». Στα φωνητικά συμμετέχει ο Ουκρανός Andriy Khlyvnyuk, ο οποίος τραυματίστηκε πολεμώντας για τη χώρα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το συγκρότημα-θρύλος Pink Floyd, χωρίς τον Ρότζερ Γουότερς, επιστρέφει στη μουσική σκηνή μετά από 28 χρόνια με ένα τραγούδι για την Ουκρανία. Το νέο τραγούδι έχει τίτλο: «Hey, Hey, Rise Up» και όλα τα έσοδα των πωλήσεων του θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Στα φωνητικά συμμετέχει ο Ουκρανός Andriy Khlyvnyuk, μέλος του συγκροτήματος BoomBox, ο οποίος διέκοψε την περιοδεία του στις ΗΠΑ για να πολεμήσει στη χώρα και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών. Ο Khlyvnyuk παρεμβάλλεται στο βιντεοκλίπ των Pink Floyd με ένα ουκρανικό πατριωτικό τραγούδι από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ερμήνευσε μπροστά στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Андрій Хливнюк фан! (@andriy_khlyvniuk_fan)

Ο Ντέιβιντ Γκίλμορ, ο οποίος είχε εμφανιστεί σε συναυλία μαζί με τους BoomBox το 2015 στο Λονδίνο, είπε ότι το βιντεοκλίπ του Khlyvnyuk στο Κίεβο ήταν «ήταν μια δυνατή στιγμή που με έκανε να θέλω να το βάλω στη μουσική». Πρόσθεσε ότι ο Ουκρανός τραγουδιστής νοσηλευόταν από τα τραύματά του όταν οι Pink Floyd έγραψαν το «Hey, Hey, Rise Up». «Του έπαιξα ένα απόσπασμα από το τραγούδι σε μια τηλεφωνική μας επικοινωνία και μου έδωσε την ευλογία του. Ελπίζουμε στο μέλλον να κάνουμε κάτι μαζί», πρόσθεσε ο Γκίλμορ.

Ο Βρετανός μουσικός, ο οποίος έχει μια Ουκρανή νύφη και εγγόνια, πρόσθεσε: «Εμείς, όπως τόσοι πολλοί, νιώθουμε την οργή και την απογοήτευση αυτής της ποταπής πράξης μιας ανεξάρτητης, ειρηνικής δημοκρατικής χώρας που δέχεται εισβολή και δολοφονία του λαού της από μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου».

Μιλώντας για το νέο κομμάτι ο Γκίλμορ πρόσθεσε αστειευόμενος: «Ηχογραφήσαμε το κομμάτι και το βίντεο στον αχυρώνα μας, όπου κάναμε όλα τα live streaming της οικογένειας Φον Τραπντ (σ.σ. η οικογένεια από το μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας) κατά τη διάρκεια του λοκντάουν. Είναι το ίδιο δωμάτιο που κάναμε το “Barn Jams” με τον Ρικ Ράιτ το 2007».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα