ΑΘΗΝΑ
04:42
|
05.10.2023
Το νέο τεράστιο εργοστάσιο της Tesla θα παράγει μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα από το 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το νέο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτροκίνησης Τέσλα, Tesla’s Giga Texas, εγκαινίασε σήμερα ο ιδιοκτήτης της εταιρίας και ένας από τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες και εφευρέτες στον κόσμο, Ίλον Μασκ.

Σε μία προσπάθεια να κλέψει τις εντυπώσεις, ανέβηκε σε αυτοσχέδια σκηνή μπροστά σε πλήθος 1000 προσκεκλημένων, φορώντας μαύρο καπέλο καουμπόι, μαύρο μπλουζάκι και γυαλιά και είπε πως το νέο εργοστάσιο της Τέσλα στο Όστιν του Τέξας είναι το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ και μπορεί…κατά τους υπολογισμούς του να χωρέσει 194 δις. χάμστερ.

Το θέμα βεβαίως δεν είναι τα χάμστερ, αλλά η δυνατότητα παραγωγής πάνω από 500.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως από το 2023.

Η αισιοδοξία του Ίλον Μασκ για την δημιουργία τεράστιων εργοστασίων ηλεκτροκίνησης έχει βάσεις. Μεταξύ άλλων πηγάζει από τη στήριξη που προσφέρει στις βιομηχανίες τού και η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που έχει αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση σαν μία από τις «πράσινες λύσεις» φροντίζοντας να παράσχει σημαντική κρατική χρηματοδότηση για την δημιουργία ενός εθνικού δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της Τέσλα στο Όστιν του Τέξας γίνονται λίγες μόλις βδομάδες μετά από εκείνα σε νέα μεγάλη βιομηχανική μονάδα της εταιρίας σε προάστιο του Βερολίνου και σε άλλη μία στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας.

Αθροιστικά οι δυνατότητες αυτών των νέων τεράστιων εργοστασίων θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την παραγωγή της εταιρίας σε σχέση με το 2021 φτιάχνοντας τα επόμενα λίγα χρόνια περίπου 2.000.000 ηλεκτρικά οχήματα διαφόρων τύπων ετησίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα