ΑΘΗΝΑ
22:05
|
26.04.2024
Ο καταγγέλλων ξέσπασε σε κλάματα όταν ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, απαίτησε να αναπαραστήσει την σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μία ακόμη φορά ξύπνησαν οι εφιαλτικές αναμνήσεις στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που κατηγορούν ως δράστη τον ηθοποιό και πρώην διευθυντή του Εθνικύ Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη στη δίκη του που συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο μάρτυρας απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης, έχοντας καταθέσει στο δικαστήριο ότι βιάστηκε το 2015, σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Ο καταγγέλλων ξέσπασε σε κλάματα όταν ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, απαίτησε να αναπαραστήσει την σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού.

Το κοινό που παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία ξέσπασε σε διαμαρτυρία θεωρώντας την ενέργεια αυτή απαράδεκτη και κακοποιητική.

Όταν ο μάρτυρας εξεταζόταν από την πολιτική αγωγή  ξέσπασε φωνάζοντας με λυγμούς:  «Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, που ήταν προφυλακισμένος εδώ και μήνες στις φυλακές της Τρίπολης, κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων και ενηλίκων νεαρών. Καλείται να λογοδοτήσει για υποθέσεις που αφορούν τον βιασμό σε βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010, ενός άλλου νεαρού το 2015 στην Επίδαυρο, ενός 24χρονου σήμερα άνδρα το 2015 και τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα