ΑΘΗΝΑ
02:05
|
05.05.2024
Περαιτέρω περιορισμούς στους Παλαιστίνιους που επιθυμούν να φτάσουν στο τέμενος αλ Άκσα από τη Δυτική Όχθη επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περαιτέρω περιορισμούς στους Παλαιστίνιους που φθάνουν στο τέμενος αλ Άκσα από τη Δυτική Όχθη επέβαλαν την Παρασκευή οι ισραηλινές αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα του προκτορείου ειδήσεων Anadolu.

Ειδικότερα, αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έλεγξαν εξονυχιστικά τους Παλαιστίνιους στα περάσματα που οδηγούν στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και εμπόδισαν πολλούς από αυτούς να εισέλθουν στην ιερή πόλη, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας. 

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ισραηλινοί αξιωματούχοι επέβαλαν νέους κανονισμούς σε Παλαιστίνιους από τη Δυτική Όχθη που επιδιώκουν να εισέλθουν στην Ιερουσαλήμ και στο τέμενος αλ Άκσα, ανακοινώνοντας ότι οι Παλαιστίνιοι κάτω των 50 ετών θα πρέπει να λάβουν ισραηλινή άδεια, ενώ οι άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών μπορούν να εισέρχονται στην Ιερουσαλήμ χωρίς άδεια.

Ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν ισχύουν για τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα που θέλουν να επισκεφθούν το τέμενος Αλ-Άκσα, καθώς χρειάζονται ειδικές άδειες προκειμένου να φύγουν από τη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα