ΑΘΗΝΑ
03:09
|
02.05.2024
Κορυφαίο υποστηρικτή του ανακηρύσσει το Κίεβο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκεπτόμενος, χωρίς να έχει προηγηθεί προηγούμενη ενημέρωση την Ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σήμερα Σάββατο στο Κίεβο, με τις δύο πλευρές να συζητούν την εμβάθυνση των στρατιωτικοπολιτικών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ουκρανία για να συναντηθεί προσωπικά με τον Πρόεδρο Ζελένσκι σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό. Συζήτησαν για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνιγκ Στριτ.

Σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Αντρέι Σιμπίχα, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου ανέφερε πως «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η ηγέτιδα δύναμη στην αμυντική υποστήριξη της Ουκρανίας και τον αντιπολεμικό συνασπισμό, όπως επίσης και η πρωτοπορία στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

Χθες, Παρασκευή, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Λονδίνο, ο Τζόνσον ενημέρωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει στην Ουκρανία μια νέα παρτίδα σύγχρονων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόκειται για όπλα υψηλής κλάσης, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυραύλων Starstreak και 800 αντιαρματικών πυραύλων.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο τελευταίος δυτικός ηγέτης που ταξιδεύει στην ουκρανική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ πραγματοποίησαν επισκέψεις την Παρασκευή και ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Ναϊμέγιερ νωρίτερα, σήμερα Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα