ΑΘΗΝΑ
06:51
|
18.05.2024
Ο πρώην βουλευτής λέει ότι θα κάνει μήνυση στο Twitter για συκοφαντική δυσφήμιση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζορτζ Γκάλογουεϊ απείλησε να μηνύσει το Twitter αφού το κοινωνικό δίκτυο χαρακτήρισε τον λογαριασμό του ως «Μέσο που συνδέεται με το ρωσικό κράτος».

Ο πρώην βουλευτής, του οποίου το ραδιοφωνικό πρόγραμμα The Mother of All Talk Shows μεταδόθηκε στη ρωσική κρατική υπηρεσία Sputnik μόλις την περασμένη εβδομάδα, λέει ότι θα μηνύσει το Twitter τις επόμενες επτά ημέρες για συκοφαντική δυσφήμιση, εκτός εάν αυτό καταργήσει το χαρακτηρισμό.

«Δεν δουλεύω για κανένα ρωσικό μέσο. Έχω 400.000 ακόλουθους. Είμαι ηγέτης ενός βρετανικού πολιτικού κόμματος και πέρασα σχεδόν 30 χρόνια στο βρετανικό κοινοβούλιο», έγραψε ο Τζορτζ Γκάλογουεϊ στο Twitter την Πέμπτη.

Το Σάββατο οι δικηγόροι του Γκάλογουεϊ κατέθεσαν ειδοποίηση στην Ιρλανδία, προειδοποιώντας το Twitter ότι θα ξεκινήσουν νομικές ενέργειες. «Το Twitter δεν υπολόγισε καλά εδώ αποδίδοντας αυτόν τον τρομερά επιβλαβή χαρακτηρισμό στον λογαριασμό του κ. Γκάλογουεϊ», είπε ο δικηγόρος Κέβιν Ουίντερς, του KRW Law. «Οποιοιδήποτε στρατηγικοί πολιτικοί ή άλλοι λόγοι έπαιξαν ρόλο για τη λήψη αυτής της απόφασης, το μόνο που έκαναν είναι να δυναμώσουν τον αγώνα του για να προστατεύσει το καλό του όνομα και τη φήμη του.

«Το εύλογο αίτημά του να αφαιρεθεί αυτός ο προσβλητικός και επιζήμιος χαρακτηρισμός αγνοήθηκε από το Twitter. Αυτό είναι απλά απαράδεκτο και αδικαιολόγητο. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Τζορτζ έχει ισχυρές πολιτικές απόψεις και δεν ντρέπεται να τις εκφράσει, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στο Twitter ή σε οποιονδήποτε άλλο να τον δαιμονοποιήσει με αυτόν τον τρόπο».

Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι ο Γκάλογουεϊ είναι «διάσημος για την ανεξαρτησία σκέψης και γνώμης του» και ότι «ουδέποτε έχει αποδεχτεί ή έχει υπαχθεί σε οποιονδήποτε έλεγχο, επεξεργασία, παρέμβαση ή άλλους περιορισμούς στο δικαίωμά του στην ελευθερία έκφρασης, να έχει απόψεις και να λαμβάνει και να μεταδίδει πληροφορίες και ιδέες».

Το Twitter άρχισε να χαρακτηρίζει τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το 2020, εστιάζοντας αρχικά στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – μια κίνηση που θεωρείται ευρέως ως δικαιολογία για να επικεντρωθεί αρχικά στα ρωσικά και κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η πολιτική έγινε αμέσως αίτιο αντιπαράθεσης αφού το κοινωνικό δίκτυο αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τη Φωνή της Αμερικής, το NPR ή το BBC ως τέτοια, υποστηρίζοντας αντ’ αυτού ότι ήταν «κρατικοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης με συντακτική ανεξαρτησία».

Ωστόσο, από την εισβολή στην Ουκρανία, το Twitter άρχισε να εφαρμόζει την ετικέτα σε άτομα που συνδέονται με κρατικούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης. Τον Φεβρουάριο, η Ρέιτσελ Μπλέβινς, οικοδέσποινα μιας εκπομπής στο αμερικανικό κανάλι του RT, παραπονέθηκε ότι έλαβε την ετικέτα, υποστηρίζοντας ότι «είμαι μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος που δεν εκπροσωπεί τη Ρωσία ή τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης».

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα