ΑΘΗΝΑ
00:38
|
04.05.2024
Η επιδείνωση της κατάστασης του καθηγητή ήταν ραγδαία παρά τον τριπλό εμβολιασμό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε μετά τη μόλυνσή του με covid-19, παρά τον τριπλό εμβολιασμό του, σε ηλικία 74 ετών ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο καθηγητής νοσούσε τα τελευταία 24ωρα και διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου διαγνώστηκε η σοβαρή λοίμωξη και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του.  Από το Ιπποκράτειο διακομίστηκε στη συνέχεια, σήμερα το πρωί, στον Ευαγγελισμό όπου υπήρχε διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ covid.

Τελικά στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός κατέληξε διασωληνωμένος ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Ποιος ήταν ο Γιάννης Κυριόπουλος

Ο Γιάννης Κυριόπουλος, MD, MPH, MSc, PhD σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας.

Από το 1985 ήταν Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ενώ είχε εκλεγεί τέσσερεις φορές Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Είχε διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και Έκτακτος Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ: Οι φοιτητές υπερασπίζονται το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ζωή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα