ΑΘΗΝΑ
22:58
|
01.05.2024
Αμφισβήτησε την αξιοπιστία του καταγγέλλοντος ζητώντας από το δικαστήριο να ελεγχθούν τα δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ακόμη μία ακροαματική διαδικασία υψηλής έντασης εξελίχθηκε και σήμερα η συνέχιση της δίκης του γνωστού ηθοποιού, σκηνοθέτη και πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, για τους βιασμούς τεσσάρων ενηλίκων και ανηλίκων ανδρών.

Ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Λιγνάδη συνέχισε να «βομβαρδίζει» με ερωτήσεις τον 25χρονο Αιγύπτιο που είχε καταγγείλει ότι βιάστηκε το καλοκαίρι του 2015 από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο.

Ο Κούγιας αμφισβήτησε την αξιοπιστία του καταγγέλλοντος ζητώντας από το δικαστήριο να ελεγχθούν τα δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων του από τις 11 Φλεβάρη 2022,(οπότε ξεκίνησε η δίκη Λιγνάδη) ώστε να απομαγνητοφωνηθούν επίμαχες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και να ενταχθεί στη δικογραφία το υλικό αυτό.  

Η απαίτηση του Κούγια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής με την συνήγορο Μ. Κουρτέση να επισημαίνει πως για να ικανοποιηθεί ένα τέτοιο αίτημα θα πρέπει να υπάρχει «έρεισμα στο νόμο». Κάλεσε δε την υπεράσπιση του κατηγορούμενου να αποσαφηνίσει «έννομο συμφέρον» και εάν και τι θα προσφέρει η ανάλυση των τηλεφωνικών δεδομένων στην δικογραφία.

Ο Κούγιας ανταπάντησε κατηγορώντας την πολιτική αγωγή και την Κουρτέση πως έχει κατασκευάσει την «ιστορία» παρουσιάζοντας τον καταγγέλλοντα ως «παιδί παρασυρμένο». Απαίτησε δε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του τελευταίου όπως έγιναν «φύλλο και φτερό» τα δεδομένα και οι ηλεκτρονικές συσκευές του Λιγνάδη. «Θα φανεί ότι την ιστορία την έχει κατασκευάσει η κυρία Κουρτέση» είπε ο Κούγιας.

Τελικά, η δίκη διακόπηκε για το πρωί της Παρασκευής 15 Απριλίου στην αίθουσα 2 του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα