ΑΘΗΝΑ
21:12
|
16.09.2024
Μακρόν-Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπως και το 2017.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, συγκεντρώνει το 27,35% των προτιμήσεων των Γάλλων και περνάει πρώτος στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 24ης Απριλίου. Απέναντι θα βρει και πάλι την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, η οποία απέσπασε το 21,7% των ψήφων. Ρυθμιστής των εξελίξεων, σύμφωνα με τους αναλυτές, αναδεικνύεται ο αριστερός Ζαν-Λυκ Μελανσόν με ποσοστό 21,7%.

Η Γαλλία, το άλλοτε πολιτικό εργαστήριο της Ευρώπης, δείχνει να μην έχει επιλογές και αντί να προχωρά σε ένα διαφορετικό μέλλον επιλέγει τη δοκιμασμένη συνταγή της εκλογικής μάχης του 2017.

Αυτό είναι και το σχόλιο των Γάλλων σκιτσογράφων Plop & KanKr, κατά κόσμον Ζουλί Μπεσόμπ και Σιμόν Μπαέρ. Παρομοιάζουν το δίδυμο Μακρόν-Λεπέν με τους Μάικλ Τζ. Φοξ και Κρίστοφερ Λόιντ από την ταινία «Back to the Future» του 1985.

Μόνο που οι Μακρόν-Λεπέν επιστρέφουν στο γνωστό τους παρελθόν και έχουν δέκα ημέρες μπροστά τους για να κερδίσουν την ψήφο των Γάλλων. Το σκίτσο δείχνει να προεξοφλεί την επανεκλογή του Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Το σκίτσο των Plop & KanKr δημοσιεύει ο ιστότοπος cartoon movement.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα