ΑΘΗΝΑ
05:07
|
01.05.2024
O Ρώσος γερουσιαστής σημείωσε πως η «η γαλλική κοινωνία είναι διχασμένη και θέλει την αλλαγή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι προεδρικές εκλογές της Κυριακής στη Γαλλία επιβεβαίωσαν την τάση απομάκρυνσης από την κλασική πολιτική, καθώς οι περισσότεροι Γάλλοι ψηφοφόροι έδειξαν την απογοήτευσή τους από τα συστημικά πολιτικά κόμματα και μια έντονη επιθυμία να δουν αλλαγή, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας Κονσταντίν Κοσάτσεφ.

«Οι γαλλικές εκλογές απέδειξαν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι απογοητεύονται από τα συστημικά κόμματα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι Μακρόν εμφανίστηκε σε κάποιο σημείο από το πουθενά. Αυτή η τάση εκδηλώθηκε σαφώς τότε και τώρα έχει απλώς αυξηθεί», είπε ο Κοσάτσεφ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Κατά τη γνώμη του, η συντριπτική ήττα που υπέστησαν οι Σοσιαλιστές και οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι συγκέντρωσαν συνολικά λιγότερο από το 6% των ψήφων «δείχνει ότι η γαλλική κοινωνία είναι διχασμένη και φιλοδοξεί για αλλαγή».

«Αυτό σημαίνει μια περαιτέρω απομάκρυνση από αυτό που είναι γνωστό ως κλασική πολιτική. Επιτρέψτε μου να πω για άλλη μια φορά ότι ο Μακρόν συνεχίζει να συμβολίζει την απομάκρυνση από την κλασική πολιτική. Μάλιστα, ακόμα μια πιο ριζική αλλαγή, αντιπροσωπεύεται από τη Μαρί Λεπέν. Το ότι οι δύο πολιτικοί έδειξαν συγκρίσιμα αποτελέσματα δείχνει ότι η Γαλλία και όλοι μας θα δούμε πολύ αξιοσημείωτες αλλαγές σε δύο εβδομάδες», είπε ο Κοσάτσεφ.

Στις 10 Απριλίου, η Γαλλία διεξήγαγε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με ποσοστό συμμετοχής 75%. Υπήρχαν η δώδεκα υποψήφιοι που διεκδικούσαν την προεδρία. Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο νυν πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (27,6% των ψήφων) και Μαρί Λεπέν (23,4%) προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο.

Ο δεύτερος γύρος είναι προγραμματισμένος στις 24 Απριλίου. Οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τη δημοσίευση των πρόωρων επιστροφών από τον πρώτο γύρο λένε ότι ο Μακρόν είναι πιθανό να κερδίσει την κούρσα με πλειοψηφία 51%-54%.

ΠΗΓΗ: Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα