ΑΘΗΝΑ
15:48
|
25.04.2024
Με έμπνευση από την φιλιππινέζικη μυθολογία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το όνομα Malakas έδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας στην πρώτη, για το 2022, τροπική καταιγίδα στην Ασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ανατολικά των Φιλιππίνων και κινείται βορειότερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις επόμενες ώρες το φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει την Ταϊβάν, την Κορεατική Χερσόνησο και την Ιαπωνία, ενώ έχουν ήδη αναπτυχθεί ταχύτητες ανέμων που ξεπερνούν τα 200 χλμ την ώρα.

Στα φιλιππινέζικα «malakas» σημαίνει δυνατός, αποδίδεται και ως δυναμικός, και δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα αυτό δόθηκε σε καιρικό φαινόμενο.

Η πρώτη φορά που το φαινόμενο «malakas» έκανε την εμφάνισή του ήταν το 2004 και επανέρχεται ανά εξαετία προκαλώντας πάντα σημαντικές ζημιές.

Στην Φιλιππινέζικη μυθολογία

Σύμφωνα με τον μύθο, όπως αναφέρει η wikipeidia, στις απαρχές του κόσμου δεν υπήρχε Γη, παρά μόνο η Θάλασσα και ο Ουρανός, και ένας αετός. Όταν ο αετός έγινε αφορμή για να έρθουν σε διένεξη ο Ουρανός και η Θάλασσα, ο Ουρανός έβρεξε μεγάλους ογκόλιθους εναντίον της Θάλασσας, και οι ογκόλιθοι αυτοί έγιναν οι νήσοι των Φιλιππινών. Με τον καιρό, γεννήθηκαν και οι Άνεμοι, και όταν παντρεύτηκαν μεταξύ τους το στεριανό με το θαλασσινό αγέρι, γεννήσαν το μπαμπού. Ο αετός βλέποντας το μπαμπού το κτύπησε με το ράμφος του και το μπαμπού διασπάστηκε. Από την διάσπαση αυτή, προήλθε ο Μαλακάς και η Μαγκαντά, και κατόπιν τα ζώα του κόσμου συνεδριάζοντας αποφάσισαν πως θα έπρεπε να παντρευτούν μεταξύ τους. Έτσι νυμφεύτηκαν, και με τους απογόνους τους δημιούργησαν το είδος των ανθρώπων.

Κάποια στιγμή ο Μαλακάς θύμωσε και άρχισε να χτυπάει τα παιδιά του με ένα καλάμι. Αυτά για να ξεφύγουν, κρύφτηκαν σε διάφορες τοποθεσίες εντός και εκτός του σπιτιού. Τα παιδιά που κρύφτηκαν εντός των δωματίων του σπιτιού έγιναν μετέπειτα αυτά και οι απόγονοι τους οι αρχηγοί των νήσων των Φιλιππινών, αυτά που κατέφυγαν ανάμεσα στους τοίχους έγιναν οι σκλάβοι, όσα τρύπωσαν στο τζάκι έγιναν οι Νεγρί

«Φωτιά» στο ελληνικό Twitter

Λόγω του ονόματος η είδηση της κακοκαιρίας δεν άργησε να φτάσει στη χώρα μας προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων, με τους χρήστες του twitter να δράττονται της ευκαιρίας προσφέροντας άφθονο γέλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα