ΑΘΗΝΑ
14:20
|
20.04.2024
Σπείρα απατεώνων από την Ισπανία διακινεί ψευδεπίγραφο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με στόχο την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε κινητά και υπολογιστές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ψευδεπίγραφο και απατηλό» μήνυμα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με τη μέθοδο phishing, διακινεί σπείρα απατεώνων από την Ισπανία με στόχο την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε κινητά και υπολογιστές ώστε να βάλουν στο χέρι προσωπικά δεδομένα ή και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε αποψινή ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες  να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα (που είναι προφανές πως κυκλοφορεί στα ελληνικά με κακή μετάφραση μέσω Google) και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

H μέθοδος που ακολουθούν και σε αυτή την περίπτωση οι απατεώνες είναι γνωστή με τον όρο «phishing». Πρόκειται για μία μορφή επίθεσης κοινωνικής μηχανικής στην οποία ο εγκληματίας μιμείται μία αξιόπιστη αρχή, π.χ. αστυνομία, δημόσια υπηρεσία, τράπεζα, κλπ προκειμένου το θύμα να αποκαλύψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, προκειμένου αυτά να πουληθούν ή να αξιοποιηθούν από τους επιτιθέμενους για εκβιασμό, κλοπή χρημάτων, ή υποκλοπή ταυτότητας.

Phishing image
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα