ΑΘΗΝΑ
09:47
|
18.05.2024
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου θα εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) όπου θα εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ προκειμένου να βγει παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/4/2022.

Η στάση εργασίας της Παρασκευής αποτέλεσε κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ενάντια στις περικοπές και στην καθυστέρηση της υπογραφής ΣΣΕ.

Ήδη κόντρα στην προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 14 Απρίλη.

Όπως καταγγέλλουν, μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις στους μισθούς τους, διοίκηση του ΟΑΣΘ και κυβέρνηση κόβουν και τα νομοθετημένα επιδόματα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης στους δικαιούχους, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί σχετική ΚΥΑ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν ήδη δεχτεί απανωτές μειώσεις που ξεκινούν από το -25% και φτάνουν ή και ξεπερνούν το -40%. Έχουν κοπεί οι παροχές μη μισθολογικού κόστους και τα ρεπό, καθώς από τον Ιούνη του 2020 δεν υπάρχει ΣΣΕ και αυθαίρετα η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει γίνει ο «δήμιος» των εργαζομένων για να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του Οργανισμού, ενώ μοιράζει πολλά εκατομμύρια στους εργολάβους της Συγκοινωνίας, των ΚΤΕΛ και του leasing.

Σαν να μην έφταναν αυτά, τη στιγμή που το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται με γνώμονα την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καλούνται τώρα από την κυβέρνηση να επιστρέψουν αναδρομικά μεγάλα χρηματικά ποσά χιλιάδων ευρώ για άδικους νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνεχίστηκαν από τη ΝΔ.

Πηγή: 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα