ΑΘΗΝΑ
15:10
|
25.04.2024
Ο Σαρίφ εξελέγη με 174 ψήφους υπέρ του, αφού περισσότεροι από 100 βουλευτές από το κόμμα του Χαν αποχώρησαν από την Εθνοσυνέλευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Σαμπχάζ Σαρίφ είναι ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν, έπειτα από την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, από την οποία αποχώρησε το κόμμα του Ιμράν Χαν, που εξέπεσε από τον θώκο έπειτα από πρόταση μομφής.


Η εκλογή του Σαρίφ, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, πάντως δεν αναμένεται να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει την πολιτική κρίση στην οποία βρίσκεται. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση ωστόσο η εκλογή του δεν είναι σίγουρο ότι θα εγγυηθεί μια ξεκάθαρη πορεία προς τα εμπρός για τη χώρα, ούτε θα λύσει τα πολλά οικονομικά προβλήματα του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού και της διογκούμενης ενεργειακής κρίσης.

Ο Σαχμπάζ Σαρίφ εξελέγη με 174 ψήφους υπέρ του, αφού περισσότεροι από 100 βουλευτές από το κόμμα του Χαν αποχώρησαν από την Εθνοσυνέλευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Χαν, πρώην αστέρας του κρίκετ που έγινε συντηρητικός ισλαμιστής πολιτικός, εκδιώχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, αφού τον εγκατέλειψαν σύμμαχοί του στο κόμματα και ένας από τους βασικούς εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού. Στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, 174 βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν εναντίον του, αριθμός κατά δύο μεγαλύτερος από τον απαιτούμενο για να περάσει η πρόταση. Χρειαζόταν απλή πλειοψηφία σε σύνολο 342 εδρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα