ΑΘΗΝΑ
16:24
|
20.04.2024
Συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Λεωφόρος Θηβών 196-198, Aγ. Ιωάννης Ρέντης) καλούν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Παρθενώνας» και η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας σχετικά με την αιφνιδιαστική μετακίνηση των προσφύγων μαθητριών και μαθητών της Δομής του Ελαιώνα.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων να επιστρέψουν οι μαθήτριες και οι μαθητές στα σχολεία τους, να μη γίνει καμία μετακίνηση πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, καθώς και να γίνεται απρόσκοπτα η εγγραφή των παιδιών – προσφύγων στις σχολικές μονάδες.

Την κινητοποίηση στηρίζει και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας η οποία εκφράζει την ανησυχία της για τα 300 προσφυγόπουλα τα οποία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την δομή του Ελαιώνα στο όνομα της «Διπλής Ανάπλασης» και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην εν λόγω περιοχή.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «η εγκατάλειψη της δομής του Ελαιώνα συνεπάγεται τη “βίαιη” απομάκρυνση των παιδιών από την εκπαιδευτική διαδικασία, τη γνώση και τη μάθηση στο μέσο την σχολικής χρονιάς με συνέπειες, τόσο στην ψυχική τους υγεία όσο και στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων που θα τα βοηθήσουν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Ο “εκτοπισμός” ουσιαστικά των προσφυγόπουλων από το περιβάλλον του σχολείου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα διαβεβαίωναν τον Ιούνιο 2021 τόσο το ΥΠΑΙΘ όσο και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, δηλαδή ότι τα προσφυγόπουλα δεν θα απομακρυνθούν από τα σχολεία τους.»

Η Ένωση εκφράζει επίσης τον προβληματισμό της αναφορικά με την οφθαλμοφανή διάκριση του ΥΠΑΙΘ ανάμεσα σε προσφυγόπουλα που προέρχονται από χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής ή της Ασίας και των προσφυγόπουλων από την Ουκρανία, κάνοντας διαχωρισμούς σε «πραγματικούς» και «μη πραγματικούς πρόσφυγες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα