ΑΘΗΝΑ
14:11
|
05.05.2024
Οι βουλευτές απαιτούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας  για ακραία φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γραπτό αίτημα με σκοπό την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά Ενέργειας  και τα διαδοχικά ηλεκτροσόκ που προκαλούν οι τεράστιοι λογαριασμοί σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις κατέθεσαν σήμερα προς τον προεδρεύοντα της επιτροπής, Αθανάσιο Μπούρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

energycost.gr: Το εργαλείο της ΡΑΕ για σύγκριση τιμολογίων παρόχων για ηλεκτρικό  ρεύμα – φυσικό αέριο - Χρηστικές Πληροφορίες

Οι βουλευτές απαιτούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Αθανάσιο Δαγούμα, επισημαίνοντας:

«Η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας από το 2020 εφαρμόζουν μία απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των καταναλωτών, με ακραία φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών και με διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους εις βάρος όλων των καταναλωτών, από την οποία προκύπτουν υψηλά λειτουργικά κέρδη, όπως τα 871,7 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ το 2021 και τα υπερκέρδη των άλλων παρόχων. Το θέμα αυτό, που είναι κρίσιμο για την προστασία τόσο του λαϊκού εισοδήματος όσο και της πορείας της οικονομίας, πρέπει να συζητηθεί σε βάθος στην Επιτροπή μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα