ΑΘΗΝΑ
21:56
|
19.04.2024
Δυναμική διαμαρτυρία έγινε σήμερα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που θεσπίζει εισοδηματικά κριτήρια για τις παροχές του ΟΑΕΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυναμική διαμαρτυρία έγινε σήμερα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που θεσπίζει εισοδηματικά κριτήρια για τις παροχές του ΟΑΕΔ και αλλαγές και στο σύστημα αξιολόγησης των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
 
Παρά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του Οργανισμού, και τις προειδοποιήσεις της διοίκησής του να μην απεργήσουν, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το κτίριο της διοίκησης στον Άλιμο.

Ένταση επικράτησε μεταξύ ορισμένων διαδηλωτών και αστυνομικών, που φρουρούσαν την είσοδο. «Η εργασία είναι δικαίωμα» και «Όχι στις διαγραφές των ανέργων» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων έχει καταγγείλει στη σχετική ανακοίνωσή της πως το σχέδιο νόμου «θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται στο εξής οι άνεργοι, προκαλώντας μαζικές διαγραφές από τα μητρώα ανέργων και εισάγοντας σκληρές ποινές εναντίον τους». Εκτιμά δε πως η ψήφιση συνεπάγεται την εισαγωγή νέου τρόπου διοίκησης του ΟΑΕΔ, «έναν τρόπο ανενόχλητης Διοίκησης και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος».

Συνδικάτα, φορείς, κοινωνικοί εταίροι και κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επικρίνει το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, ενώ έντονη δέχτηκε και η προσπάθεια του υπ. Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, να γενικεύσει τις περιορισμένες παρατυπίες, εμφανίζοντας ως απατεώνες τους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα