ΑΘΗΝΑ
03:47
|
06.05.2024
Δεκάδες αστυνομικοί και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής παραμένουν στο σταθμό του μετρό Σάνσετ στο Μπρούκλιν, όπου αναφέρθηκαν πυρά και 18 τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν τρομοκρατική επίθεση ανακοίνωσαν πως αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες αρχές στη Νέα Υόρκη την ένοπλη επίθεση και τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε πριν τις 5.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στο μετρό της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 18 ατόμων (σύμφωνα με νεότερο απολογισμό) εκ των οποίων οι έξι φέρεται πως χτυπήθηκαν άμεσα από τα πυρά ενόπλου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Ρόιτερς πως αξιωματικοί της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των ανθρώπων που πυροβολήθηκαν.Σύμφωνα με ένα tweet της αστυνομίας, «δεν υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή».

Πλάνα από βίντεο δείχνουν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και ανδρών της αντιτρομοκρατικής να έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό, συμπεριλαμβανομένων βαριά οπλισμένων αστυνομικών και δεκάδων περιπολικών καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί.

Προς το παρόν πάντως οι έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης κινούνται στο σκοτάδι με τους αστυνομικούς να θεωρούν ως βασικό ύποπτο έναν άνδρα που φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα και φωσφοριζέ γιλέκο εργασίας και ο οποίος φέρεται πως ήταν αυτός που έκανε χρήση πυρός με άγνωστα αίτια. Ο ύποπτος διαφεύγει της σύλληψης.

Αρχικά ανακοινώθηκε πως στο χώρο της επίθεσης βρέθηκαν «ύποπτες συσκευές» αυξάνοντας την ανησυχία για μεγαλύτερες διαστάσεις σε ένα περίεργο συμβάν που προκάλεσε πανικό σε δεκάδες επιβάτες του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Σε κάποιο από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Τουίτερ από τα πρώτα λεπτά του συμβάντος διακρίνονται καπνοί άγνωστης προέλευσης σε κάποιο από τα βαγόνια συρμού κοντά στον σταθμό στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα