ΑΘΗΝΑ
13:46
|
03.05.2024
Το περιστατικό συνέβη στην πόλη του Άσκελον, ενώ ο 40χρονος Παλαιστίνιος ήταν από την πόλη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου την Τρίτη, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά. «Ο δράστης έβγαλε ένα μαχαίρι κουζίνας και επιτέθηκε στον αστυνομικό» σύμφωνα με τις αρχές. Ο αστυνομικός «απάντησε γρήγορα, πυροβόλησε και εξουδετέρωσε τον ύποπτο».

Ο αστυνομικός νοσηλεύτηκε με ελαφρά τραύματα.

Ο δράστης ήταν ένας άνδρας γύρω στα 40 από την πόλη της Χεβρώνας, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε ένα αυξανόμενο κύμα βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Τέσσερις επιθέσεις με πυροβολισμούς, μαχαιρώματα και εμβολιασμούς αυτοκινήτων σε πόλεις του Ισραήλ έχουν σκοτώσει 14 ανθρώπους από τα τέλη Μαρτίου. Την ίδια περίοδο, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 15 Παλαιστίνιους σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την Κυριακή. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν μια Παλαιστίνια που μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο κέντρο της Χεβρώνας, όπου περίπου 1.000 Εβραίοι έποικοι ζουν υπό βαριά στρατιωτική προστασία μεταξύ 200.000 Παλαιστινίων.

Την ίδια μέρα, ο στρατός πυροβόλησε και σκότωσε μια άοπλη Παλαιστίνια, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν άκουσε τους προειδοποιητικούς πυροβολισμούς κοντά στην πόλη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συγκεντρώνουν υπόπτους στη βόρεια Δυτική Όχθη, αφού ένας άνδρας από την Τζενίν πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους στο Τελ Αβίβ την περασμένη εβδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα